Buon appetito!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Reggel 8 órakor kinyit az étterem, várja a vendégeket friss croissant-okkal, bundás kenyérrel, különböző tojáskészítményekkel, müzlivel, frissen facsart gyümölcslével, aromás olasz Goppion kávéval. Az ízletes capuccino vagy kávé mellett megtudhatjuk a híreket a friss napilapokból, hetilapokból.


Alessio Kávézó és Étterem
Cím: 1026 Pasaréti út 55
Asztalfoglalás, pizza-, sütemény- és tortarendelés: +36 1 275 0049, +36 20 345 2258
Nyitva tartás: Hétfő–Péntek: 8–24, Szombat–Vasárnap: 9–24.
Webcím (étlappal): www.cafealessio.hu
E-mail: alessio@cafealessio.hu

Ha jól tudom, külön somelier és barista képezte ki a pultosaikat.

Igen, nagyon fontos a munkatársaink folyamatos képzése, ha a vendégeink betérnek hozzánk, kiváló capuccinot kapnak és a felszolgálóink is nagyon értenek a borokhoz.

Mindig törekszünk arra, hogy éttermünk hétköznapjait különböző programokkal színesítsük.

Ilyenek a borvacsoráink, amelyek külön kihívást és izgalmasabb napot jelentenek, mint egy átlag hétköznap.

Nemrég volt Sauska-borvacsoránk, ebben a hónapban tartjuk a Konyári Pincészet bemutatóját, meghívott vendégünk lesz egy olasz borász, aki bevezet minket a bórkóstolás örömeibe.

A bor és az étel egymást kell hogy erősítse.

A különböző borfajtákhoz összeállítunk egy menüsort és ez nagyon sok fantáziát, játékot enged meg, mert nem biztos, hogy egy desszerthez feltétlenül édes bort kell felszolgálni.

Volt, hogy desszerthez Traminit adtunk, ami nagyon jól passzolt a kiválasztott süteményhez.

Mostanában előszeretettel párosítják a vörösbort a csokoládéval és a legutóbbi Sauska-borvacsorán is házi készítésű bonbonnal kínáltuk a nagytestű vörösbort.

Milyen olasz desszertekkel, tortákkal kedveskednek vendégeiknek?

A különleges olasz desszerteket, süteményeket az Angelo cukrászda cukrászai készítik el a MOM Parkban található, teljesen felszerelt üzemünkben a hét minden napján, egy olasz világbajnok cukrász, Giovanni Lupo receptjei alapján, aki egyébként havonta egyszer ellátogat hozzánk, leellenőrzi a munkát, hozza az újabb recepteket, folyamatosan bővítve a kínálatunkat.

Tortakínálatunk több mint 25 darabból áll, vendégeink körében nagyon népszerű a ricotta és a tiramisu.

Csodálatos tortáink vannak különböző formákban, ízekben és most készült el a tortakönyvünk is, amelyből az érdeklődők megrendelhetik kedvenc tortájukat születésnapra, esküvőre, ballagásra, névnapra, házassági évfordulóra, céges rendezvényre, amit kérésre ingyenesen házhoz is szállítunk.

Mivel nagyon bensőséges hangulata van az étteremnek, ezért a vendégeink sokkal intimebb, felszabadultabb hangulatban találkozhatnak a borászokkal, a séffel, el tudnak beszélgetni velük, szakmai kérdéseket tehetnek fel nekik stb.

Többször is előfordult borvacsoráinkon, hogy miután lezajlott a vacsora formális része, akkor az egész étterem átalakult egy laza, kötetlen bulivá, ahol mindenki egy pohár borral a kezében elbeszélgetett, ismerkedett egymással.

 

Múlt havi ígéretünkhöz híven az ÜgyvédVilág magazin olvasóival megosztjuk, hogy hogyan is készül a melanzane parmeggiano Alessio módra.

Íme a recept:
20 dkg padlizsánt karikákra vágunk, kevés olajon elősütjük, sózzuk, borsozzuk.
Az elősütött padlizsánt hőálló edénybe tesszük, paradicsomszósszal leöntjük, úgy, hogy ne lepje teljesen el. Reszelt parmezán sajttal bőven megszórjuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Dr. Pál Edith


Kapcsolódó cikkek

2024. május 28.

Nem csak a húszéveseké az online világ

Növekvő ütemben terjed az internethasználat az idősebbek körében, bár a szépkorúak továbbra is lemaradásban vannak a fiatalabbakhoz képest. Egyebek közt ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss felmérése, amely az életkoron túl a nem, az iskolázottság, valamint a munkavégzési és a háztartásbeli körülmények internethasználatra gyakorolt hatását is vizsgálta.

2024. május 17.

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.