Family Business a mindennapokban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ÜgyvédVilág februári számában riportalanyunk, dr. Gelléri Péter, a Felelős Családi Vállalkozások Magyarországon Egyesület (FBN-H) szakmai tanácsadója segítségével bemutattuk a Családi Vállalkozás, népszerű nemzetközi nevén a Family Business definícióját, és felhívtuk a figyelmet a témakör – hazánkat is érintő – aktualitására. Beszélgetőpartnerünk továbbra is dr. Gelléri Péter, akitől most azt kérdezzük, hogyan került kapcsolatba ezzel a számunkra kevésbé ismert területtel. Mit jelent egyáltalán a Family Business az Ön mindennapjaiban? Dr. Gelléri Péter: A „Family Business”-szel néhány évvel ezelőtt igazi deus…

Az ÜgyvédVilág februári számában riportalanyunk, dr. Gelléri Péter, a Felelős Családi Vállalkozások Magyarországon Egyesület (FBN-H) szakmai tanácsadója segítségével bemutattuk a Családi Vállalkozás, népszerű nemzetközi nevén a Family Business definícióját, és felhívtuk a figyelmet a témakör – hazánkat is érintő – aktualitására.

Beszélgetőpartnerünk továbbra is dr. Gelléri Péter, akitől most azt kérdezzük, hogyan került kapcsolatba ezzel a számunkra kevésbé ismert területtel. Mit jelent egyáltalán a Family Business az Ön mindennapjaiban?

Dr. Gelléri Péter: A „Family Business”-szel néhány évvel ezelőtt igazi deus ex machinaként találkoztam, amikor az egyik hazai „minimulti” vállalat tulajdonos vezetője kétségbeesetten felhívott, és – mert más tanácsadói területen már találkoztunk, s ráadásul tudta, hogy eredeti szakmám szerint pszichológus vagyok – a segítségemet kérte. Elmondta, hogy alig túl az ötvenen nemrég esett túl a második szívinfarktuson, és az orvosa mindenképp le akarja állítani. Ugyanakkor nincs senki, aki tovább vihetné, irányíthatná a céget. Minden információ az ő kezében van, mindig ő hozta a döntéseket, és végrehajtó emberekkel vette magát körül, mert így volt a leghatékonyabb. Tehát a vállalat menedzsmentjéből senki sem tudja átvenni a vezetést, ha ő félreáll. Két 30 év körüli gyermeke dolgozik a cégben, de ők sem mentalitásban, sem tudásban nem alkalmasak arra, hogy átvegyék a bizniszt. Hirtelen tehát nemcsak a cége, hanem a családja anyagi helyzete is veszélybe került. „Most mi legyen?”

Először azt gondoltam, hogy pszichológus felkészültségemmel, menedzsment tanácsadói tapasztalataimmal, vállalkozói gyakorlatommal s nem utolsósorban három felnőtt gyerek apjaként adott a háttér ahhoz, hogy az elhangzott kérdésen gondolkozzam, és segítsek megtalálni a választ. Ez természetesen nem sikerülhetett, viszont felfedeztem egy 40 éve működő szakmát, amely csupa hasonló, ennyire komplex témával foglalkozik.

A jelenben mit jelent a Family Business az Ön számára? Milyen feladatokat lát el ezen a területen?

Sokoldalú munkát jelent ez nekem, illetve társaimnak. Több mindenről van itt szó ugyanis, amit lépésről lépésre fel kell építeni. A Family Business terület nemzetközi mintáinak megfelelően szorosan összekapcsolódik a kutatás, oktatás és a tanácsadás, és ezeket még egy megfelelő kommunikációs háttérnek is támogatnia kell.

Milyen kutatásokról van itt szó?

A kutatások elsődleges célja: a Family Business önismeretének javítása, teljesebbé tétele. Másodlagos célja, hogy a kívülállók jobban értsék működésük sajátosságait, eredményességük titkait, és speciális kockázataikat. Sikerült egy erőteljes új metodikát kidolgoznunk, és ezzel igen kedvező tapasztalatokat szereztünk. Sajátos előnye, hogy lebonyolítása a megkeresett család számára – az anyag gyűjtésének kellemes mellékhatásaként – máris közvetlen tanulságot hoz. Úgy fest, hogy a kutatást hamarosan több helyen folytathatjuk a régióban. Az ezzel a módszerrel történő adatgyűjtés azt ígéri, hogy túl tudunk vele lépni a leíró szinten, és ez prediktív értékkel bír majd. Azaz megjósolható lesz segítségével például, hogy adott családi biznisznél az utódlás milyen valószínűséggel mehet majd végbe sikeresen.

Mit terveznek oktatási vonalon?

A legfontosabb, hogy a családi vállalat tulajdonosai és utódaik számára szervezünk tanfolyamokat, ahol felkészítjük őket egyrészről az utódlásra, másrészről pedig arra, hogyan tudnak – mint családok is – jól szervezetten és hatékonyan működni. A képzés, speciális metodikánkkal nagymértékben illeszkedik az éppen résztvevő családok adottságaihoz és szükségleteihez, igen rugalmas szervezési keretben. Ez azt is jelentheti, hogy egyetlen konkrét családra – s esetleg a velük dolgozó menedzsmentre – szabjuk az oktatást. Előfordulhat, hogy az oktatás így átcsúszik a tanácsadásba is.

Nem tervezik-e a tanácsadók, köztük az ügyvédek felkészítését speciális feladatra a Family Business területen?

A Family Business problémáinak megoldásához számos szakterületet kell segítségül hívnunk: szükség van itt ügyvédre, pszichológusra, menedzsmenthez értőre és pénzügyi szakemberre is. Bármely háttérrel is indul közülük a tanácsadó, célzott felkészülésük során – a nemzetközi minták szerint – alapkövetelmény, hogy amellett, hogy a saját szakmájuk kiváló művelői, jó szinten tájékozódjanak a másik három szakterületen is. De ez nem elég: mindezt a Family Business sajátosságaira vetítve kell megismerniük, készségként elsajátítaniuk.

Ez a képzés, egyben mint a Family Business tanácsadói cím akkreditációs feltétele, elérhető a nemzetközi terepen. Mi egy azonos elveket követő, de a régió adottságaihoz kötődő rugalmas képzési rendszert indítunk a tanácsadók számára, amely a szakmai személyiség – ezen a területen különösen fontos – fejlesztését is segíti egyben.

Véleménye szerint mire kell most számítania, felkészülnie az ügyvédeknek?

10 éven belül mennyiségi robbanás várható ezen a területen. Rohamosan meg fog növekedni a Family Business-es ügyek száma, alapvetően az utódlási boom érintettjeinek köszönhetően. Másodlagos reakcióként azok közül a családi cégek közül is sok helyen igényelnek majd segítséget, akik a látott esetek sora nyomán felismerik, hogy érdemes előre gondolkozni, építkezni.

Remélhetőleg – s ebben az ügyvédek segítő közreműködése nagyon fontos – az EU irányelveinek megfelelően, előbb-utóbb változik a családi cégeket érintő jogi környezet is, és ez izgalmas új lehetőségeket teremt.

Ha jól értem, akkor az ügyvédek előtt most az a feladat áll, hogy felkészüljenek erre a helyzetre, és ez az ő továbbképzésüket is jelenti.

Pontosan. Ha hatékonyak, illetve eredményesek akarnak lenni, akkor érdemes mélységében megtanulniuk ezt a témát, és specializálódni erre a területre.

Korábban említette, hogy hamarosan olyan konferenciát szervez az egyesület, amelynek a témája a tulajdonosi generációváltás lesz.

Február 25-én, a Magyar Tudományos Akadémián rendezik az első ilyen hazai konferenciát. Bár ez most zártkörű rendezvény lesz, tanulságai biztosan figyelmet érdemelnek.

Dr. Kiss Anna


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Egy asztalnál Bálint Andrással és Jordán Tamással

Mintha együtt ülnénk a Rózsavölgyi Szalon kávéházi asztalánál a két színészóriással, úgy telik el másfél óra, ahogy hallgatjuk őket a mindennapokról, a művészetről – az életről.

2023. január 25.

Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

A gyakorlatban még mindig kevesen tudják, milyen következményekkel jár másokról fotót készíteni vagy megosztani azt az interneten. Általános vélemény, hogy a saját magunk által készített fotóval azt csinálunk, amit akarunk. Ez azonban nem is lehetne messzebb az igazságtól – mondja a szakértő, aki szerint a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt edukálni szükséges a fényképekhez fűződő jogaikról és kötelességeikről.