Gyakorlatorientált nyári jogi egyetem a versenyjog jegyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest, 2010. 08. 04. – A versenyjog aktuális kérdései jegyében rendezték meg idén az Európai Joghallgatók Egyesületének (ELSA) Nyári Jogi Egyetemét Szentendrén, július végén. A résztvevők az elméleti előadások mellett betekinthettek a magyar versenyjogi gyakorlatba is, a bemutatott esettanulmányok többsége ugyanis a hazai példákra épült. A jog esetében kiemelten fontos, hogy gyakorlati oldalról is mihamarabb megismerjék a hallgatók a szakmát.


A résztvevők neves haza és nemzetközi szakemberek előadásain vitathatták meg a jog aktuális kérdéseit az egy hetes „tábor” során, kiemelt figyelmet fordítva a versenyjog főbb ismereteire. A szakmai program előadói között szerepeltek többek között a Gazdasági és Verseny Hivatal munkatársai, az ENWC nemzetközi jogi iroda szakemberei, valamint az S.B.G. & K., a Szecskay, az Oppenheim, a Baker and McKenzie és a Salans ügyvédi irodák jogászai. Az európai uniós versenyjogi ismeretek elmélyítése mellett kulturális programokra és pihenésre is lehetőség nyílt.

Az ELSA joghallgatók és fiatal jogászok nem politikai, nonprofit szervezete, amely ma 36 országban van jelen, több mint 250 egyetem mintegy 30 000 hallgatóját képviselve. Az Egyesület Budapesten 2001 óta működik.

Az eseményen 40 joghallgató vett részt Európából, de itt gyakornokoskodó amerikai és kanadai egyetemistákat is vendégül láttak a szervezők.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 20.

Honda e:Ny1 – Stílus és dinamika

Az új Honda e:Ny1 a márka második tisztán elektromos üzemű járműve az európai piacon. Egy dinamikus, stílusos, rendkívül praktikus, kompakt szabadidő-autó, ami a fiatalabb vásárlóknak készül a 2021 óta piacon lévő, 3. generációs HR-V alapjaira építve.

2024. február 16.

Vészkorszakon innen és túl

Két-két, a maga nemében egyedülálló új játékfilm és könyv köti össze a múltat a jelennel.