Gyakorlatorientált nyári jogi egyetem a versenyjog jegyében

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. május 23.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest, 2010. 08. 04. – A versenyjog aktuális kérdései jegyében rendezték meg idén az Európai Joghallgatók Egyesületének (ELSA) Nyári Jogi Egyetemét Szentendrén, július végén. A résztvevők az elméleti előadások mellett betekinthettek a magyar versenyjogi gyakorlatba is, a bemutatott esettanulmányok többsége ugyanis a hazai példákra épült. A jog esetében kiemelten fontos, hogy gyakorlati oldalról is mihamarabb megismerjék a hallgatók a szakmát.


A résztvevők neves haza és nemzetközi szakemberek előadásain vitathatták meg a jog aktuális kérdéseit az egy hetes „tábor” során, kiemelt figyelmet fordítva a versenyjog főbb ismereteire. A szakmai program előadói között szerepeltek többek között a Gazdasági és Verseny Hivatal munkatársai, az ENWC nemzetközi jogi iroda szakemberei, valamint az S.B.G. & K., a Szecskay, az Oppenheim, a Baker and McKenzie és a Salans ügyvédi irodák jogászai. Az európai uniós versenyjogi ismeretek elmélyítése mellett kulturális programokra és pihenésre is lehetőség nyílt.

Az ELSA joghallgatók és fiatal jogászok nem politikai, nonprofit szervezete, amely ma 36 országban van jelen, több mint 250 egyetem mintegy 30 000 hallgatóját képviselve. Az Egyesület Budapesten 2001 óta működik.

Az eseményen 40 joghallgató vett részt Európából, de itt gyakornokoskodó amerikai és kanadai egyetemistákat is vendégül láttak a szervezők.

Kapcsolódó cikkek:


Frankfurti Autószalon 2019
2019. szeptember 13.

Frankfurti Autószalon 2019

Megfogyatkozva, de a jelenlévők töretlen lendülettel vetették bele magukat a kétévente megrendezett frankfurti autókiállításba. Míg a franciák a Renault-val, az angolok a Jaguar–Land Rover-párossal jelentek meg, Ázsiából a Honda és Hyundai volt jelen, addig az otthoni pályán mozgó autógyárak teljes arzenállal képviseltették magukat.

Mi tanulhatunk Zidane-tól?
2019. szeptember 6.

Mi tanulhatunk Zidane-tól?

Egy jelenleg is tartó, sikerekkel övezett pályafutás részleteibe avat be minket egy vadonatúj sportkönyv, egy másik pedig focit tanít.

Audi S6 – Újragondolva
2019. augusztus 30.

Audi S6 – Újragondolva

Érdekes lépésre szánta el magát az Audi, S6-os modellje 1994 óta ékesíti a piacot, mint az A6-os nagy teljesítményű változata, amely kizárólag Quattro-rendszerrel és benzines erőforrásokkal volt kapható.

Volt egyszer egy… Hollywood
2019. augusztus 23.

Volt egyszer egy… Hollywood

… És volt egyszer egy Tarantino, aki korhűen repítette vissza nézőjét a tragikus 1969-es évbe.

A szabadság fokai
2019. augusztus 9.

A szabadság fokai

Két vadonatúj, izgalmas könyv hihetetlen, de igaz történetek alapján.