Gyakorlatorientált nyári jogi egyetem a versenyjog jegyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest, 2010. 08. 04. – A versenyjog aktuális kérdései jegyében rendezték meg idén az Európai Joghallgatók Egyesületének (ELSA) Nyári Jogi Egyetemét Szentendrén, július végén. A résztvevők az elméleti előadások mellett betekinthettek a magyar versenyjogi gyakorlatba is, a bemutatott esettanulmányok többsége ugyanis a hazai példákra épült. A jog esetében kiemelten fontos, hogy gyakorlati oldalról is mihamarabb megismerjék a hallgatók a szakmát.

A résztvevők neves haza és nemzetközi szakemberek előadásain vitathatták meg a jog aktuális kérdéseit az egy hetes „tábor” során, kiemelt figyelmet fordítva a versenyjog főbb ismereteire. A szakmai program előadói között szerepeltek többek között a Gazdasági és Verseny Hivatal munkatársai, az ENWC nemzetközi jogi iroda szakemberei, valamint az S.B.G. & K., a Szecskay, az Oppenheim, a Baker and McKenzie és a Salans ügyvédi irodák jogászai. Az európai uniós versenyjogi ismeretek elmélyítése mellett kulturális programokra és pihenésre is lehetőség nyílt.

Az ELSA joghallgatók és fiatal jogászok nem politikai, nonprofit szervezete, amely ma 36 országban van jelen, több mint 250 egyetem mintegy 30 000 hallgatóját képviselve. Az Egyesület Budapesten 2001 óta működik.

Az eseményen 40 joghallgató vett részt Európából, de itt gyakornokoskodó amerikai és kanadai egyetemistákat is vendégül láttak a szervezők.


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Egy asztalnál Bálint Andrással és Jordán Tamással

Mintha együtt ülnénk a Rózsavölgyi Szalon kávéházi asztalánál a két színészóriással, úgy telik el másfél óra, ahogy hallgatjuk őket a mindennapokról, a művészetről – az életről.

2023. január 25.

Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

A gyakorlatban még mindig kevesen tudják, milyen következményekkel jár másokról fotót készíteni vagy megosztani azt az interneten. Általános vélemény, hogy a saját magunk által készített fotóval azt csinálunk, amit akarunk. Ez azonban nem is lehetne messzebb az igazságtól – mondja a szakértő, aki szerint a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt edukálni szükséges a fényképekhez fűződő jogaikról és kötelességeikről.