III. CompLex Jogász Open


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 

2008. augusztus 29. és augusztus 31. között került harmadik alkalommal megrendezésre a COMPLEX JOGÁSZ OPEN társasági tenisztorna az IDOM Tenisz és Sportközpontban a Népligetben, ahol közel 100 jogász kolléga és kolléganő – elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, és banki szektorban dolgozó jogász az egész országból – mérte össze tenisztudását.


2008. augusztus 29-én gyönyörű napsütésben és kellemes nyári melegben kezdődött meg a verseny, először a nyílt férfi egyéni versenyszámban, ahol számos régi teniszező biztosította a játék kiemelkedően magas színvonalát. Ezt követően a női egyéni versenyszám indult, ahol az első kiemeltként a magyar ranglista 19. helyezettje nevezett, majd a férfi 45+ összecsapások indultak el.

Délután kezdődött az amatőr férfi játékosok küzdelme, ahol a legnépesebb mezőny alakult ki. A mérkőzések nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt női egyéni, nyílt férfi 45+) körmérkőzéses rendszerben került lebonyolításra, így minden ezen versenyszámokban nevező kolléga minimum három mérkőzést játszott.

A nyílt férfi páros versenyszám (mely pénteken késő délután kezdődött) kieséses rendszerben került lebonyolításra, az indulók nagy számára is tekintettel, de az első fordulókban kiesett játékosok számára biztosítva volt a vigaszág lehetősége, a nyílt férfi egyéni versenyszámhoz hasonlóan, így senki nem távozhatott az egy vereség rossz élményével.

A pénteki nap folyamán a szervezők az éppen pihenő vagy csak a versenyre kilátogató kollégákat egy gulyáspartyra invitálták, ahol lehetőségük nyílt a kötetlen beszélgetésre, egymás jobb megismerésére.

A szombati napon ismét gyönyörű napsütéses időben, az egyéni versenyszámok mérkőzései folytatódtak, illetve megkezdődtek a vegyes párosok küzdelmei is. A vegyes páros összeállításban idén is lehetőség volt „nem jogász” párral is elindulni, így ez a versenyszám is igen kiemelkedő színvonalú volt, többek között ügyvéd férjével indult Magyarország eddigi legeredményesebb teniszezőnője Temesvári Andrea is.

Szombat délután került sor a fogadásra, ahol a szervezők vendégül látták a résztvevőket és kísérőiket az IDOM Tenisz és Sportközpont kerti grillpavilonjában, majd 7 órakor sor került a tombolára, ahol a nevezéskor versenyszámonként kapott tombolajegyek kisorsolása esetén lehetett az esemény szponzorai által felajánlott értékes nyereményekhez jutni.

Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és döntők lebonyolítására került sor, de résztvevő kollégák közül sokan kilátogattak – bár már kiesetek a megmérettetésből – csak a színvonalas meccseken való szurkolás miatt is.

A versenyszámok befejeződése után került sor az eredményhirdetésre, ahol az első három helyezett értékes, a szponzorok által felajánlott díjakat és természetesen érmeket kapott, az első helyezetteknek járó kupa mellett.

A III. COMPLEX JOGÁSZ OPEN tenisztorna sikeresen, jó hangulatban zajlott és reméljük, hogy jövőre a tervek szerint 2009. augusztus 28 és 30. között tervezett tenisztornán, melyen változtatásokat is tervezünk a kiírásban (amatőr női egyéni versenyszám elindítása, vegyes páros és férfi páros versenyszámban újítások) ismét köszönthetjük az idei versenyzőket, illetve szeretettel várjuk az újonnan csatlakozó teniszt kedvelő kollégákat is!

dr. Sándor Rita versenyigazgató

 

IV. CompLex Jogász Open

V. CompLex Jogász Open

VI. CompLex Jogász Open


Kapcsolódó cikkek

2024. május 28.

Nem csak a húszéveseké az online világ

Növekvő ütemben terjed az internethasználat az idősebbek körében, bár a szépkorúak továbbra is lemaradásban vannak a fiatalabbakhoz képest. Egyebek közt ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss felmérése, amely az életkoron túl a nem, az iskolázottság, valamint a munkavégzési és a háztartásbeli körülmények internethasználatra gyakorolt hatását is vizsgálta.