JogászBázis – a jogi állásportál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindannyian tapasztalhattunk, hogy a lapokban éppúgy, mint az interneten, nagyságrendekkel megnőtt a jogászokat kereső álláshirdetések száma: a munkaerő-piaci változások mostanra elérték a hagyományosan zárt jogászszakmát. Rövid idő alatt nagyon sok jogász jelent meg a munkaerőpiacon, akik közül választani, a megfelelőt megtalálni a munkaadó számára egyre nehezebb. A nemzetközi példákkal ellentétben, ahol számos, erre a szektorra szakosodott tanácsadó vállalkozás él egymás mellett, nálunk kifejezetten a jogi területre összpontosító állásportál és ezzel szoros összhangban működő tanácsadói szolgáltatás eddig nem volt a piacon, bár az igény már jó ideje kézzelfoghatóan megmutatkozott. A növekvő kereslet és ezzel egyidejűleg a túlképzés, a hagyományos pályák telítettsége, a közigazgatásban a nyilvános pályáztatási kötelezettség, valamint a versenyszférában, a multinacionális óriáscégek által meghonosított humán menedzsment módszerek mára lehetővé teszik, hogy a jogi szektorban is gyakorlattá váljon egy sokkal gyorsabb és rugalmasabb kiválasztási metódus, amelynek nélkülözhetetlen és roppant hatékony eszköze egy szakmaspecifikus, internetes állásportál.


A www.jogaszbazis.hu nem más, mint válasz erre az igényre.

A CompLex Kiadó Kft. és az Artifex Consulting Kft. együttműködésében létrejött, első, hazai szakmaspecifikus állásportál célja, hogy adekvát választ adjon a jogi szektor megváltozott igényeire. Szándékaink szerint a jogalkotói és jogalkalmazói szféra teljes spektrumát átfogva kívánunk felületet teremteni a munkaadói és munkavállalói oldal hatékony kapcsolatteremtéséhez. A www.jogaszbazis.hu-n az új kihívásokat kereső kollégák térítésmentesen regisztrálhatják magukat a biztonságos Önéletrajz Adatbázisban, állást kínáló ügyfeleink pedig álláshirdetéseik megjelentetése mellett e naprakész adatbázisban diszkréten, egyedi szempontrendszereik alapján keresve akár azonnal is rátalálhatnak a saját elvárásaiknak, igényeiknek leginkább megfelelő pályázókra.

A www.jogaszbazis.hu azonban jóval több, mint egy, a jogi szektort átfogó, szakmaspecifikus önéletrajz-adatbázis. Létrehozói, a CompLex Kiadó, illetve az Artifex Consulting évtizedes gyakorlattal rendelkező, jogász tanácsadói a zálogai annak, hogy a kiválasztási folyamatot hatékonyabbá és gyorsabbá tudjuk tenni a portál különböző, egyedi szolgáltatásaival, a hirdetésre jelentkező pályázók előszűrésével, telefonos szűrésével, személyes szűréssel vagy a direkt keresési szolgáltatással.

Az előszűrés esetén a www.jogaszbazis.hu felületén elhelyezett hirdetéseikkel összhangban az állást kínálók meghatározhatnak egyes sajátos szempontokat, amelyek figyelembevételével kollégáink válogatják ki a hozzánk beérkező önéletrajzok tömegéből a legmegfelelőbb pályázókét. Ilyen módon kiszűrhetők azok a jelentkezők, akik nem felelnek meg a hirdetésben megadott küszöbkritériumoknak (kért végzettségnek, szakismeretnek, nyelvismeretnek; az elvárt szakmai gyakorlatnak; bármilyen más, pontosan meghatározható feltételnek). A telefonos szűrés keretében a szükséges kiegészítő adatok megszerzése érdekében telefonon felvesszük a kapcsolatot a beérkező önéletrajzaik alapján kiválasztott jelöltekkel, és egy beszélgetés keretében alkotunk képet az elvárt tapasztalat, nyelvtudás meglétéről vagy hiányáról. A személyes szűrés esetén a pozícióhoz alkalmazkodó hosszúságú és mélységű, személyes interjú során nyílik alkalom a megbízónk által megfogalmazott kívánalmaknak megfelelően egyes készségek, képességek felmérésére is. A jogászkeresések sajátságaiból fakadó, speciális igényekhez pedig direkt keresés során tudunk a legmesszebbmenőkig alkalmazkodni. Megbízóinknak ilyenkor nincs más dolga, mint egy konzultáció keretében az ideális jelölt szakmai kvalitásait, képességeit pontosan meghatározni és rögzíteni. A keresési kritériumok definiálását követően a klasszikus fejvadász módszerek alkalmazásával, igény esetén sztenderdizált tesztekkel, akár assessment centre (AC)-szolgáltatással kiegészítve keressük meg és prezentáljuk a legmegfelelőbb jelölteket.

A www.jogaszbazis.hu szolgáltatásainak tárháza széles, nem csupán a kiválasztásra korlátozódik. Kifejezetten a jogi szektorra specializált, teljes körű személyzeti tanácsadást is nyújt: többek között jogászok számára kidolgozott értékelő- és fejlesztő központokat (Assessment Centre, Development Centre), tréningeket, erőforrás-auditot, pszichológiai képesség- és alkalmassági vizsgálatokat, szervezetfejlesztést, akut szervezeti problémák gyors kezelését, szervezetelvű coachingot, szupervízió alapú coachingot kínálunk megrendelőinknek.

(x)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 17.

Az Élet kulturális Menete

Színházi előadás, kiállítás és egy történelmi kötet révén is lehet emlékezni a holokauszt 80. évfordulójára. 

2024. május 10.

Ferihegy – Újabb útirányok és rekordok

Már 130-nál is több városba repülhetünk el közvetlenül Budapestről, 2025-ben pedig talán Észak-Amerika néhány metropoliszába is újra eljuthatunk.