JogászBázis – a jogi állásportál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindannyian tapasztalhattunk, hogy a lapokban éppúgy, mint az interneten, nagyságrendekkel megnőtt a jogászokat kereső álláshirdetések száma: a munkaerő-piaci változások mostanra elérték a hagyományosan zárt jogászszakmát. Rövid idő alatt nagyon sok jogász jelent meg a munkaerőpiacon, akik közül választani, a megfelelőt megtalálni a munkaadó számára egyre nehezebb. A nemzetközi példákkal ellentétben, ahol számos, erre a szektorra szakosodott tanácsadó vállalkozás él egymás mellett, nálunk kifejezetten a jogi területre összpontosító állásportál és ezzel szoros összhangban működő tanácsadói szolgáltatás eddig nem volt a piacon, bár az igény már jó ideje kézzelfoghatóan megmutatkozott. A növekvő kereslet és ezzel egyidejűleg a túlképzés, a hagyományos pályák telítettsége, a közigazgatásban a nyilvános pályáztatási kötelezettség, valamint a versenyszférában, a multinacionális óriáscégek által meghonosított humán menedzsment módszerek mára lehetővé teszik, hogy a jogi szektorban is gyakorlattá váljon egy sokkal gyorsabb és rugalmasabb kiválasztási metódus, amelynek nélkülözhetetlen és roppant hatékony eszköze egy szakmaspecifikus, internetes állásportál.

A www.jogaszbazis.hu nem más, mint válasz erre az igényre.

A CompLex Kiadó Kft. és az Artifex Consulting Kft. együttműködésében létrejött, első, hazai szakmaspecifikus állásportál célja, hogy adekvát választ adjon a jogi szektor megváltozott igényeire. Szándékaink szerint a jogalkotói és jogalkalmazói szféra teljes spektrumát átfogva kívánunk felületet teremteni a munkaadói és munkavállalói oldal hatékony kapcsolatteremtéséhez. A www.jogaszbazis.hu-n az új kihívásokat kereső kollégák térítésmentesen regisztrálhatják magukat a biztonságos Önéletrajz Adatbázisban, állást kínáló ügyfeleink pedig álláshirdetéseik megjelentetése mellett e naprakész adatbázisban diszkréten, egyedi szempontrendszereik alapján keresve akár azonnal is rátalálhatnak a saját elvárásaiknak, igényeiknek leginkább megfelelő pályázókra.

A www.jogaszbazis.hu azonban jóval több, mint egy, a jogi szektort átfogó, szakmaspecifikus önéletrajz-adatbázis. Létrehozói, a CompLex Kiadó, illetve az Artifex Consulting évtizedes gyakorlattal rendelkező, jogász tanácsadói a zálogai annak, hogy a kiválasztási folyamatot hatékonyabbá és gyorsabbá tudjuk tenni a portál különböző, egyedi szolgáltatásaival, a hirdetésre jelentkező pályázók előszűrésével, telefonos szűrésével, személyes szűréssel vagy a direkt keresési szolgáltatással.

Az előszűrés esetén a www.jogaszbazis.hu felületén elhelyezett hirdetéseikkel összhangban az állást kínálók meghatározhatnak egyes sajátos szempontokat, amelyek figyelembevételével kollégáink válogatják ki a hozzánk beérkező önéletrajzok tömegéből a legmegfelelőbb pályázókét. Ilyen módon kiszűrhetők azok a jelentkezők, akik nem felelnek meg a hirdetésben megadott küszöbkritériumoknak (kért végzettségnek, szakismeretnek, nyelvismeretnek; az elvárt szakmai gyakorlatnak; bármilyen más, pontosan meghatározható feltételnek). A telefonos szűrés keretében a szükséges kiegészítő adatok megszerzése érdekében telefonon felvesszük a kapcsolatot a beérkező önéletrajzaik alapján kiválasztott jelöltekkel, és egy beszélgetés keretében alkotunk képet az elvárt tapasztalat, nyelvtudás meglétéről vagy hiányáról. A személyes szűrés esetén a pozícióhoz alkalmazkodó hosszúságú és mélységű, személyes interjú során nyílik alkalom a megbízónk által megfogalmazott kívánalmaknak megfelelően egyes készségek, képességek felmérésére is. A jogászkeresések sajátságaiból fakadó, speciális igényekhez pedig direkt keresés során tudunk a legmesszebbmenőkig alkalmazkodni. Megbízóinknak ilyenkor nincs más dolga, mint egy konzultáció keretében az ideális jelölt szakmai kvalitásait, képességeit pontosan meghatározni és rögzíteni. A keresési kritériumok definiálását követően a klasszikus fejvadász módszerek alkalmazásával, igény esetén sztenderdizált tesztekkel, akár assessment centre (AC)-szolgáltatással kiegészítve keressük meg és prezentáljuk a legmegfelelőbb jelölteket.

A www.jogaszbazis.hu szolgáltatásainak tárháza széles, nem csupán a kiválasztásra korlátozódik. Kifejezetten a jogi szektorra specializált, teljes körű személyzeti tanácsadást is nyújt: többek között jogászok számára kidolgozott értékelő- és fejlesztő központokat (Assessment Centre, Development Centre), tréningeket, erőforrás-auditot, pszichológiai képesség- és alkalmassági vizsgálatokat, szervezetfejlesztést, akut szervezeti problémák gyors kezelését, szervezetelvű coachingot, szupervízió alapú coachingot kínálunk megrendelőinknek.

(x)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 27.

Egy asztalnál Bálint Andrással és Jordán Tamással

Mintha együtt ülnénk a Rózsavölgyi Szalon kávéházi asztalánál a két színészóriással, úgy telik el másfél óra, ahogy hallgatjuk őket a mindennapokról, a művészetről – az életről.

2023. január 25.

Mit tehetünk, ha kikerül rólunk egy nem kívánt kép a netre?

A gyakorlatban még mindig kevesen tudják, milyen következményekkel jár másokról fotót készíteni vagy megosztani azt az interneten. Általános vélemény, hogy a saját magunk által készített fotóval azt csinálunk, amit akarunk. Ez azonban nem is lehetne messzebb az igazságtól – mondja a szakértő, aki szerint a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt edukálni szükséges a fényképekhez fűződő jogaikról és kötelességeikről.