A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni


A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmány.

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmánya. A mesterséges intelligencia magyarországi megítélése többségében pozitív mind a felhasználók, mind a szakértők oldaláról: munkaerőpiaci előnyöket látnak a használatában. Mintegy 40 százalékuk az adminisztratív feladatokban való tehermentesítést várja, egy-egy harmaduk a munkahatékonyság növekedését, időben vagy minőségben – derül ki a kutatásból. A jog a társadalmi viszonyok minden területét áthatja, szabályozza, így nem meglepő, hogy a jogi hivatást sem kerüli el az innováció. A Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda az innovatív megoldások éllovasaként ezen a területen is élen jár: bevezeti a Harvey generatív mesterséges intelligencia (AI) alapú platform használatát a mindennapi munkában.

„A jogi iparágban való technológiai innováció kiemelten fontos terület, mind munkatársaink, mind ügyfeleink szempontjából. A kiváló jogi szolgáltatás ugyanis alap, és ehhez kell további értéket hozzáadni. A mesterséges intelligencia alapú megoldások alkalmazása emeli szolgáltatásaink színvonalát és értéket teremt mindannyiunk számára. Ezért nagyon hálásak vagyunk mind a Harvey csapatának, mind saját digitalizációs munkatársainak, hogy együtt tehetjük meg ezt az izgalmas és kihívásokkal teli utat, mely új szintre emeli a Schönherr jogi technológiai képességeit” – mondta dr Klenanc Miklós, a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda ügyvédje, a vállalatfelvásárlási szakterület vezetője, aki kiemelt figyelmet szentel a mesterséges intelligenciának és a jogi technológiai újításoknak, fejlesztéseknek.

A Schönherr – amely 14 közép- és kelet-európai országban is számottevő jelenléttel rendelkezik – a kezdetek óta kiemelt helyen kezeli a jogi technológiai fejlesztéseket. Ennek keretében átfogó AI-stratégiát fogadott el, hogy a nyelvi és jogrendszerbeli különbségeket átlépve a teljes közép-kelet-európai régióban hatékonyan beemelhesse az új technológiát a jogi munkafolyamatokba. Többek között ennek eredményeként kötött a Schönherr stratégiai partnerséget az OpenAI, a Sequoia Capital és a Kleiner Perkins által támogatott Harvey-val, a jogi iparág vezető generatív AI platformjával (olyan mesterséges intelligencia, amely képes új érdemi tartalmat létrehozni – generálni).

„Irodánk erős és energikus, ezért most – a jövőbe tekintve – a legmodernebb technológiába fektetünk be” – mondta Alexander Popp, a Schönherr nemzetközi ügyvezető partnere. „Az olyan nagy nyelvi modell alapú megoldások, mint amilyen például a Harvey, erejének kihasználása lehetővé teszi ügyvédeink számára, hogy az időigényes rutinfeladatokat racionalizálják, és még inkább a jogi tanácsadás stratégiai szempontjaira összpontosítsanak. Ez az elhivatottság egyértelműen hozzáadott értéket jelent ügyfeleink számára, mind a 14 irodánkban”.

A Schönherr szilárdan hisz a folyamatosan fejlődő jogi technológiák által elérhető versenyelőnyben, nemcsak az ügyfélmunka, hanem a kollégák továbbképzése és új tehetségek bevonzása szempontjából is. „Egy olyan korszakban, ahol a technológia egyre inkább ellátja a rutinfeladatokat, egyidejűleg jogászaink képességeinek továbbfejlesztésébe is be kell fektetnünk” – tette hozzá Popp.

Forrás: Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Euronews: Párhuzamos EU-elnökséget hirdettek a civilek

Az ősszel a hazai civil szervezetek hét konferenciát rendeznek majd, többek között az erdők helyzetéről, egy akkumulátorstratégia kidolgozásáról és a romák integrációjáról – írja az Euronews.