A Kúria Elnöke egyeztetett az Európai Bizottság 2021. évi Jogállamisági Jelentéséről


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kúria elnöke nyílt szakmai konzultációt folytatott az Európai Bizottság magyarországi képviselőivel a Bizottság Jogállamisági Jelentéséről.

A Kúria elnöke a mai napon nyílt szakmai konzultációt folytatott az Európai Bizottság magyarországi képviselőivel a Bizottság Jogállamisági Jelentéséről.

A jogállamiság az európai és magyar kultúrának is meghatározó értéke, amely nem tehető félre az igazságon, békén, együttműködésen alapuló társadalom megszervezésében. Ugyanakkor az eltérő kulturális-, társadalmi és nyelvi háttér miatt a jogállamiság ismérveinek megjelenési formáiban elkerülhetetlenek az eltérések az egyes jogi kultúrákban.

A Kúria elnöke emellett kiemelte, hogy a 800 éves Kúria ügyelosztási rendje átlátható és a lehető legnagyobb automatizáltságon alapul.

A Kúriának az Európai Bizottság előzetes kérdéseire küldött írásbeli válasza honlapunkon elérhető.

(kuria-birosag.hu)
Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

AI fronton is élesedik a verseny az EU és az USA között

Helyi nyelveket beszélő, mesterséges intelligencia alapú chatbotok fejlesztésén dolgozik az Európai Unió, nehogy az amerikai technológia és az amerikai vállalatok felzabálják a kontinens piacát és kultúráját – írja az Euronews.