A Magyar Jogász Egylet elnökségi tagjának jelölték innovációs és tartalomfejlesztési igazgatónkat


Óriási megtiszteltetés érte dr. Megyeri Andreát, a Wolters Kluwer Hungary innovációs és tartalomfejlesztési igazgatóját, a Magyar Jogász Egylet Jelölőbizottsága elnökségi tagnak jelölte. A szervezet tisztújítására 2023. november 24-én kerül sor.   

Dr. Megyeri Andrea sok éves tapasztalattal rendelkezik a jog és technológia területén. Jogi diplomájának megszerzését követően európai uniós jogi és kodifikációs LLM-met szerzett, majd az elmúlt tíz évben a Wolters Kluwernél, a jogi szakemberek számára fejlesztett szoftver- és információs szolgáltatások magyarországi vezető szolgáltatójánál tartalomkezelési vezetőként és a Jogtár® főszerkesztőjeként irányította a jogi tartalmak fejlesztését és kezelését több digitális platformon.

Megyeri Andi

Jelenleg a cég menedzsmentjének tagja, innovációs és tartalomfejlesztési igazgatóként fókusza az innovációs és digitális transzformációs kezdeményezések előmozdítása, a jogi szakemberek igényeinek kutatása és innovatív tartalmak fejlesztése különös tekintettel az új technológiai lehetőségek kiaknázására. A jelölés komoly elismerés a Wolters Kluwer Hungary számára is, hiszen azt mutatja, hogy cégünk a jogi szektorban hasznosuló innováció terén kiemelkedő teljesítményt nyújt. Igazgatónk jelölése a cégünk által nyújtott magas színvonalú szakmai munka elismerése, és további lendületet ad az innovációs és digitális transzformációs kezdeményezéseinknek.

A Magyar Jogász Egylet, a magyar jogászközösség egyik legfontosabb szervezete, 1879-ben alapították. Az egyesület célja a jogászság általános társadalmi érdekeinek érvényre juttatása, a magyar jogélet fejlesztése, a jogtudomány művelése és a jogélet különböző területein működő jogászok szakmai-tudományos együttműködésének előmozdítása. Az egyesület alapvetően az iskolarendszeren kívüli legnagyobb általános jogász képző, oktató szervezet, amely általános tudást ad át a szakma összes képviselőjének. A tagok számára folyamatos képzést biztosítanak, és szakmai fórumaikon értékelik a jogszabályokat, valamint kezdeményezik a jogi környezet átalakítását a gazdasági valóság változásaival összhangban. Az egyesületnek 4000 tagja van, és november végén tisztújításra készülnek. A jelölőbizottság újításokat hajtott végre a jelöltek kiválasztásában, 2023b-ban digitális szavazást tartanak.

A Wolters Kluwer Hungary a jogaszvilag.hu Kiadója.
Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Az Európa Tanács nemzetközi egyezményt fogadott el a mesterséges intelligenciáról

Az Európa Tanács elfogadta az első olyan nemzetközi, jogilag kötelező érvényű szerződést, amelynek célja, hogy a mesterséges intelligenciát (MI) használó rendszerek alkalmazása során biztosítsa az emberi jogok, a jogállamiság és a demokrácia jogi normáinak tiszteletben tartását -közölte pénteken a strasbourgi székhelyű nemzetközi szervezet.

2024. május 17.

Döntött a Kúria: fizessenek a pervesztesek!

Sokan ismerhetik akár saját kárukon azt a jelenséget, hogy a bíróságok jellemzően mérséklik a pernyertes számára megítélt ügyvédi munkadíjakat. Ezzel a pernyertesnek indokolatlan veszteséget kell elkönyvelnie, közvetetten pedig piactorzító hatása is van. Most a Kúria precedensértékű, tehát kötelező döntésben reagált erre a jelenségre. Nézzük előbb a legfontosabb fejleményeket, majd azt, hogy mindez hogyan hat a perstratégiára!

2024. május 17.

Gyermek külföldre vitele: akár vissza is fordíthatnak a határon, ha nincs nálunk a megfelelő papír

Ha csak az egyik szülővel utazik egy kiskorú külföldre, akár csak néhány napra, érdemes hozzájáruló nyilatkozatot kérni a másik szülőtől is, hogy ne érje kellemetlen meglepetés az utazókat. Hosszabb külföldi tartózkodás, például munkavállalás vagy tanulmányok folytatása esetén mindenképpen szükség lesz a nyilatkozatra, de egy rövidebb kiruccanás esetén is kérhetik a hatóságok, és ennek hiányában akár meg is tagadhatják a határátlépést. Elvált szülők esetén, ha a különélő szülő viszi el a gyermeket, még büntetőügy is lehet abból, ha a külföldre utazás a gyermeket nevelő szülő hozzájáruló nyilatkozata nélkül történik.