A Markó utca és a Szalay utca megközelíthetősége 2015. február 17-én


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tájékoztatás a Budapest, V. kerület Markó utcában és a Szalay utcában elhelyezkedő bírósági épületek megközelíthetőségéről 2015. február 17-én


Az Országos Bírósági Hivatal, a Kúria, a Fővárosi Ítélőtábla, a Fővárosi Törvényszék, valamint a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete 2015. február 17-én, kedden hajnali 3.00 órától várhatóan 19.30 percig gépjárművel nem lesz megközelíthető.

A területre fokozott ellenőrzés mellett az ügyvédi, jogtanácsosi igazolvánnyal vagy írásbeli idézéssel rendelkező ügyfelek gyalogosan beléphetnek.

Jelentős tömegközlekedési torlódások várhatóak, az utazási idő valószínűleg minden irányból megnövekszik. Az OBH kéri, hogy személyi azonosító okmányait (személyi igazolvány és lakcímkártya) és a tárgyalásra szóló idézését az utcai közlekedés során mindenki tartsa magánál.

Forrás: Országos Bírósági Hivatal Sajtó- és Kommunikációs Osztálya


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmány.

2024. június 13.

Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága Karsai Dániel beadványát

Június 13-án, csütörtökön hozott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász ügyéről. Karsai amiatt indított keresetet, mert szerinte sérülnek az egyéni jogai Magyarországon, amiért nem rendelkezhet saját életvégi döntéséről.

2024. június 13.

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága

A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a gyámhatóság elutasító határozatát és új eljárásra kötelezte a gyámhatóságot egy meleg kérelmező ügyében, akinek örökbefogadásra való alkalmasságát a hatóság – a gyermekvédelmi szakszolgálat és a pszichológus támogató véleménye ellenére elutasította. Az ítélet hangsúlyozza: a gyámhatóság nem veheti át a jogalkotó szerepét, nem hivatkozhat a jogszabályban nem szereplő kizárási okra (a kérelmező szexuális irányultságára), és köteles egyéniesített vizsgálatot lefolytatni.