Akár 70%-kal is csökkenhet a futballisták fizetése Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szakszövetség által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezetek akár 70 százalékkal is csökkenthetik játékosaik fizetését a veszélyhelyzet idején.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó egyes munkajogi szabályokról szóló 142/2020. (IV. 22.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet ideje alatt feljogosítja a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezeteket (fociklubokat), hogy az általa labdarúgás sportágban munkaviszony vagy megbízási jogviszony keretében foglalkoztatott hivatásos sportolót, illetve munkaviszony vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében foglalkoztatott sportszakembert megillető rendszeres havi díjazást írásbeli nyilatkozatával egyoldalúan csökkentse. A díjazás megbízási jogviszony esetén akkor csökkenthető, ha a megbízási díj a számvitelről szóló törvény alapján bérköltségként kerül kifizetésre. A csökkentés mértéke legfeljebb 70 százalék lehet, és a csökkentett díjazás a veszélyhelyzet megszűnéséig érvényes.

A labdarúgáson túl hasonló szabályok irányadóak a látvány-csapatsportban is. A veszélyhelyzet ideje alatt a látvány-csapatsportban működő többi országos sportági szakszövetség erre irányuló döntése alapján a szakszövetség által kiírt versenyrendszerben szereplő sportszervezet lehetőséget kap arra, hogy sportszervezet az általa nem labdarúgás látvány-csapatsportágban munkaviszony vagy megbízási jogviszony keretében foglalkoztatott hivatásos sportolót, illetve munkaviszony vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében foglalkoztatott sportszakembert megillető rendszeres havi díjazást írásbeli nyilatkozatával egyoldalúan csökkentse. A díjazás megbízási jogviszony esetén akkor csökkenthető, ha a megbízási díj a számvitelről szóló törvény alapján bérköltségként kerül kifizetésre. A csökkentés mértéke legfeljebb 70 százalék lehet, és a csökkentett díjazás a veszélyhelyzet megszűnéséig érvényes.

Legyen mindig naprakész! Keresse a veszélyhelyzettel és a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb joganyagokat a net.jogtar.hu oldalon és az uj.jogtar.hu oldalon. Minden,  a veszélyhelyzetben érvényesülő jogalkotással és jogalkalmazással kapcsolatos információt egy helyen megtalál a jogaszvilag.hu Koronavírus-info rovatában.

A KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda által összeállított Adatvédelmi kisokosból mindent megtudhat a cégek járványhelyzetben érvényesülő jogairól és kötelezettségeiről!


Kapcsolódó cikkek

2020. április 23.

Az előszerződés, mint a jövőbeli ismételt foglalkoztatás jogi keretbe foglalt ígérete

A járványügyi veszélyhelyzet miatt tömegesen szűnnek meg munkaviszonyok. Az utóbbi hetekben kiforrni látszott egy olyan séma, amely szerint a munkáltató közös megegyezés útján szünteti meg munkavállaló jogviszonyát azzal az ígérettel, hogy a helyzet normalizálódását követően ismét számít rá munkavállalóként. Ezen ígéretek bármennyire részletekbe menők és pontosak is, a jogi minősítésük tűri a vitát. Ugyanakkor a munkajog is rendelkezik egy olyan, általa keveset használt jogintézménnyel, amely képes az előbbi ígéreteknek jogilag kikényszeríthető keretet adni. Ez az előszerződés.