Többen kaphatnak támogatást az első sikeres nyelvvizsga díjának megfizetéséhez Koronavírus Veszélyhelyzet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesülők is kaphatnak támogatást az első sikeres nyelvvizsga és a közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjának megfizetéséhez.

Többen kaphatnak támogatást az első sikeres nyelvvizsga díjának megfizetéséhez

A 146/2020. (IV. 22.) Korm. rendelet az első sikeres komplex nyelvvizsga díjának megfizetéséhez nyújtott támogatást az eddigieken túlmenően az a személy is igénybe veheti, aki

– az első sikeres komplex nyelvvizsgáról, illetve a jogszabályok alapján egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsga esetén a második sikeres részvizsgáról kiállított nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapon,

– nyelvvizsgával egyenértékű emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsga esetén az egyenértékűséget igazoló érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján,

– államilag elismert nyelvvizsgának megfelelő honosított nyelvvizsga esetén a honosítási határozat kiállításának napján

csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesült, feltéve, hogy az eddig hatályban volt támogatást még nem vette igénybe.

A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha a támogatás alapjául szolgáló első sikeres komplex nyelvvizsgát igazoló nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapra, érettségi bizonyítvány, tanúsítvány kiállítására vagy a honosítási határozat meghozatalára 2020. július 1-jét követően került sor. Az első sikeres komplex nyelvvizsga és a jogszabályok alapján egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsga esetén a támogatás akkor is igényelhető, ha csak a második sikeres részvizsgát igazoló nyelvvizsga-bizonyítványon megadott vizsganapra került sor 2020. július 1-jét követően azzal, hogy ebben az esetben a támogatás csak a második részvizsga díja után vehető igénybe.

Kibővített közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga támogatás

A közlekedési alapismeretek tanfolyam és vizsga díjához nyújtott támogatást az a személy is igénybe veheti, aki a sikeres közlekedési alapismeretek vizsga napján csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy gyermekgondozást segítő ellátásban részesült, feltéve, hogy az eddig hatályban volt támogatást még nem vette igénybe.

A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha a támogatás alapjául szolgáló sikeres közlekedési alapismeretek vizsganapra 2020. július 1-jét követően került sor.

Legyen mindig naprakész! Keresse a veszélyhelyzettel és a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb joganyagokat a net.jogtar.hu oldalon és az uj.jogtar.hu oldalon. Minden,  a veszélyhelyzetben érvényesülő jogalkotással és jogalkalmazással kapcsolatos információt egy helyen megtalál a jogaszvilag.hu Koronavírus-info rovatában.

A KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda által összeállított Adatvédelmi kisokosból mindent megtudhat a cégek járványhelyzetben érvényesülő jogairól és kötelezettségeiről!


Kapcsolódó cikkek