Átköltözik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a Buda Square-be


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2019. január 23-án vette kezdetét az Óbudai Bíróság költözése a Buda Square irodaházba, ahol immár az igazságszolgáltatáshoz méltó, XXI. századi körülmények között intézhetik peres ügyeiket az állampolgárok és végezhetik munkájukat a bírósági dolgozók – írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A Buda Square irodaház Budapest III. kerületének szívében található, kiválasztásánál fontos szempont volt a könnyű megközelíthetőség a törvényszék közleménye szerint. Az épületet 2018-ban úgy alakították át, hogy az teljes mértékben megfeleljen az ügyfelek és a munkatársak bíróságok irányába támasztott elvárásainak. Az Óbudai Bíróság számára 3 emeleten több mint 4000 négyzetméteren valósították meg a bíróság hatékony működéséhez szükséges elrendezést.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már több éve foglalkozik azzal, hogy megteremtse az épületekben működő Ügyfélközpontok egységes arculatát. Az egri és a szigetszentmiklósi helyszín
után az Óbudai Bíróság a harmadik, ahol az OBH által adott iránymutatások alapján hozták létre az Ügyfélközpontot.

A fentiek mellett fontos megemlíteni azt is, hogy külön gyermekmeghallgató-, mediációs szoba, illetve tanú-, ügyvéd- és ügyészváró is létesült. 2019. január 25-ig az ügyfeleket a Miklós utcai irodákban, január 28-tól pedig már a Lajos utca 46-48. szám alatti új épületben várják.

A januárra kitűzött tárgyalásokat még a Miklós utcában tartják meg, február 1-től azonban már az ügyfelek is az új tárgyalókat látogathatják.

Az Ügyfélsegítő központ január 28-ig a régi helyen, míg február 6-tól a Buda Square-ben lesz elérhető. A korábbiaktól eltérően az érdeklődők szerdánként vehetik majd igénybe ezt a
szolgáltatást.

A bíróság új címe 1036 Budapest, Lajos utca 48-66., telefonszáma (06 1 430 6500) és postacíme (1300 Budapest Pf.: 22.) azonban változatlan.


Kapcsolódó cikkek

2021. október 25.

Vízszerelőnek adva ki magát fosztott ki időseket

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát – társával együtt – több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából.

2021. október 22.

Gigabírságra büntette a GVH a Nitrogénműveket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-re, illetve a cégcsoporttal együttműködő vállalkozásokra.