Az első negyedévben is meghaladta a befejezés az érkezést


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2019 első három hónapjában változatlanul több ügyet fejeztek be a bíróságok, mint amennyi érkezett – írja a birosag.hu.

A törvényszékeken a befejezések száma 7,6%-kal, több mint 22 ezerrel haladta meg az érkezést (318 ezer befejezett és 296 ezer érkezett ügy). A peres ügyeknél a befejezés javára mutatkozó többlet még magasabb, 17%.

Az ítélőtáblákon összességében 19,2%-kal, peres ügyből 33,7%-kal többet fejeztek be, mint amennyi érkezett.


Kapcsolódó cikkek

2023. május 31.

Megalakult a Kiberkoalíció

Megalakult az állami és a gazdasági szereplők közötti együttműködést támogató Kiberkoalíció, amely nyílt szakmai fórumot teremt a legfőbb kiberbiztonsági kihívások megismerésére és az azokra adott válaszok kidolgozására – jelentette be Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szakmai konferenciáján szerdán Budapesten.

2023. május 31.

Zöld lámpa a kriptoeszközök piacának egységes uniós szabályozására

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása. Az Európai Parlament többször is elhalasztotta az erről való szavazást év eleje óta, azonban a közelmúltban meggyőző többséggel elfogadta a rendelet szövegét, amelyet az Európai Tanács az elmúlt napokban egyhangúlag jóváhagyott. A legfontosabb tudnivalókat a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai foglalták össze.