Az ingatlanpiaci trendeket nem változtatta meg a szomszédos háború


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fegyveres konfliktus kitörése óta eltelt időszakban az elmúlt évhez hasonló pozitív lendületet érzékel az Otthon Centrum.

Jelenleg eltérő hatások jellemzik a piacot: van, akik éppen most igyekeznek megtakarításaikat lakásba fektetni ugyanakkor olyanok is akadnak, akik inkább kivárnak. Az Otthon Centrum hálózatában ezek a stratégiák egyelőre nem változtattak érdemben az év elején megfigyelt dinamikán. Továbbra is pozitív lendület érzékelhető mind az eladók, mint a vevők részéről” – ismertette Soóki-Tóth Gábor az Otthon Centrum elemzési vezetője a legfrissebb adatokat.

ingatlanjog online

Ugyanakkor a korábbi évek tapasztalata szerint a tranzakciószám esetleges csökkenése nem vezet automatikusan árcsökkenéshez. A járványhelyzet sokkhatása is csak átmeneti állapot volt. Noha a turizmus kiesése visszafogta a belső városrészek befektetői keresletét, de tavaly már itt is kis árszint növekedés volt megfigyelhető. A hazai lakáspiac alakulását egyaránt befolyásolják majd a következő hetek fejleményei, az erre adott nemzetközi és magyar reakciók. Ezek hatása összegződik majd a fogyasztói bizalom alakulásában – olvasható a cég közleményében.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket az Országgyűlésnek

A kormány megőrzi a személyi jövedelemadó alacsony szintjét, a családi adókedvezményt, a négygyermekesek, a 30 év alatti anyák és a 25 éven aluliak adómentességét, emellett továbbra is garantálja az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfakulcsát – hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye, amellyel bejelentette, hogy a kormány kedden benyújtotta az adótörvényeket, és még a nyári szünet előtt elfogadhatja az Országgyűlés azokat.

2023. június 5.

Uniós bíróság: a 2019-es lengyel igazságügyi reform sérti az uniós jogot

A 2019 decemberében elfogadott lengyel igazságügyi reform sérti az uniós jogot, ugyanis nem felel meg a függetlenség és a pártatlanság követelményének egyebek mellett a legfelsőbb bíróság fegyelmi tanácsának működése – közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága hétfőn.