Az Országgyűlés megerősítette hivatalában Handó Tündét

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2019. június 11.
Címkék: , ,
Rovat:
Az Országgyűlés plenáris ülése – az Igazságügyi bizottság indítványával egyezően – megerősítette hivatalában az OBH elnökét.

Az Országgyűlés keddi napirendjének megszavazása után Latorcai János levezető elnök közölte: az Országos Bírói Tanács (OBT) indítványozta Handó Tünde OBH-elnök tisztségétől megfosztását. Az igazságügyi bizottság az indítványt megvizsgálta, és úgy foglalt állást, hogy a Ház ne fossza meg elnöki posztjától Handó Tündét.

A parlament ennek megfelelően 54 igen szavazattal, 120 nem ellenében úgy határozott, hogy nem fosztja meg tisztségétől az OBH elnökét.

Az Országos Bírósági Hivatal a közölte: bebizonyosodott, hogy Handó Tünde megválasztása óta a törvényeket maradéktalanul betartva végezte munkáját.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:


Külföldi cégrészesedés: a tranzakciók nagy része érintett lehet
2020. május 29.

2020. május 26-án a Kormány elfogadta a 227/2020. (V.25.) sz. Kormányendeletet, ami 2020. december 31. napjáig új hatósági bejelentési kötelezettséget határozott meg az úgynevezett stratégiai társaságokban történő bizonyos részesedés és egyéb jogosultság szerzésére vonatkozó, illetve egyéb, külföldi vagy külföldi hátterű cégek által megvalósított tranzakciókkal kapcsolatban, hívja fel a figyelmet a Baker Mckenzie budapesti irodájának társasági jog és vállalatfelvásárlási csoportja.