Az ügyészség szerint megtalálták az “ördög ügyvédjét”


A nyomozóhatóság szerint azonosították a Borkai Zsoltról kompromitáló felvételt közzétevő “ördög ügyvédjét”, míg Czeglédy Csaba szerint nem ő áll a blog mögött.

Az ördög ügyvédje blog 2019-ben, az önkormányzati választásokat megelőzően Győr akkori fideszes polgármesteréről, Borkai Zsoltról tett közzé kompromittáló felvételeket.

Már elkövetéssel gyanúsítják a jogászt

Ibolya Tibor, fővárosi főügyész közleményében közölte: eddig a jogász végzettségű személyt bűnsegédlettel, mostantól a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz különleges személyes adattal visszaélés miatt két emberrel szemben, az egyikük jogász végzettségű.

A rendelkezésre álló adatok szerint a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra a felvételt Az ördög ügyvédje című blogon. A felvétel különleges személyes adatokat tartalmazott, és nyilvánosságra kerülése jelentős érdeksérelmet okozott a rajta szereplőknek.

Czeglédy Csaba elismerte, hogy ő a gyanúsított

A nyomozók a gyanúsítottat kedden folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították. A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így a külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg – tette hozzá Ibolya Tibor, aki nem nevezte meg az ügy gyanúsítottját.

A kommuniké megjelenése után Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi független önkormányzati képviselő – a Demokratikus Koalíció jelöltje a helyi ellenzéki előválasztáson – a 24.hu-nak elismerte, hogy ő a gyanúsított, de mint mondta: nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek