Bíróság elé állította az ügyészség a kelenföldi támadókat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy erőszakos bűncselekmények miatt már többszörösen büntetett 40 éves férfit és 47 éves társát. Az elkövetők pár héttel ezelőtt, a Kelenföldi pályaudvar metró aluljárójában minden előzmény és ok nélkül támadtak rá egy férfira, akit súlyosan bántalmaztak. A bíróság mindkét férfit szabadságvesztésre ítélte.

A vád szerint a vádlottak 2023. február 15-én, este, a XI. kerületben, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ittasan, minden előzmény nélkül odamentek egy padon ülő, általuk korábbról nem ismert külföldi férfihoz, és rászóltak, hogy menjen el onnan. A férfi eleget tett a felszólításnak, és távolabb ment. A férfiak azonban utána mentek, utolérték, az egyikük hátulról megragadta a nyakát és a földre rántotta, majd a földre került sértettet még ököllel, többször arcon ütötte. Ezután a társa is bekapcsolódott a bántalmazásba, és ő is ököllel arcon ütötte a földön térdelő sértettet, miközben a másik támadó megrúgta a férfi fejét.

A vádlottak ezután kissé eltávolodtak, pár másodperc múlva azonban ismét visszatértek a még mindig földön térdelő, és már erősen vérző sértetthez, és mind a ketten megrúgták a fejét.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos orr- és arcsérüléseket szenvedett.

bántalmazásA Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a két férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A tárgyalás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottakat váddal egyezően, súlyos testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért a 40 éves férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, társát pedig 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság ügyészi indítványra elrendelte a vádlottak letartóztatását is, a másodfokú eljárás befejezéséig.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel elején az látható, ahogyan az egyik vádlott rátámad a sértettre, az ezt követő képsorokon pedig már azt láthatjuk, amikor egy járókelő odamegy az erősen vérző sértetthez, hogy segítsen neki.

Forrás: ugyeszseg.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. március 4.

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 4.

Közel 400 milliós vagyoni kárt okozott illegális műsorszórással három férfi

A Nagykanizsai Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, aki 2015 júniusa és 2020 júniusa között televíziós szolgáltatók szervereire rácsatlakozva létrehozott egy olyan, saját weboldalon működtetett online streamingszolgáltatást, amellyel 21 televíziós csatorna szerzői jogait sértették meg közel 400 milliós vagyoni hátrányt okozva – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség hétfőn.