Birtokperben is lehet EFER útján fizetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mostantól a birtokperek illetéke is befizethető elektronikusan.


A jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának a megváltoztatása iránti perben az elektronikus úton eljáró fél az illetéket – a technikai feltételek megléte esetén – az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül vagy az önkormányzati adóhatóság javára történő átutalással teljesítheti. Ezzel egyidejűleg pontosították az illeték-visszatérítés szabályait is.

 

A rendelet a kihirdetését követő napon lépett hatályba.

 

Joganyag: 44/2004. (XII. 20.) PM rendelet az eljárási illetékek megfizetésének és a megfizetés ellenőrzésének részletes szabályairól

Módosítja: 26/2016. (VIII. 22.) NGM rendelet

Megjelent: MK 2016/122. (VIII. 22.)

Hatályos: 2016. 08. 23.

Megjegyzés: kis terjedelmű módosítás


Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Kampányt indít az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala a sportvilág IP jogsértései ellen

Európai lakosok milliói néznek illegálisan sporteseményeket és vásárolnak hamisított sporteszközöket, ami 850 millió eurós veszteséget okoz a gyártóknak – hívja fel a figyelmet az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) „Play Fair” (Játsszunk sportszerűen) kampányában a sportesemények kapcsán felmerülő IP (szellemi tulajdon) jogsértésekre. A kampány emellett ösztönzi a sportrajongókat a legális sportcsatornák követésére és az eredeti sporttermékek vásárlására is – olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal honlapján.