Börtönbe kerül az áruházat Molotov-koktélos támadással fenyegető férfi


Több évre börtönbe kerül az a férfi, aki az egészségügyi veszélyhelyzet idején telefonon azzal fenyegette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletesét, hogy amennyiben nem intézkedik egy angyalföldi élelmiszer-áruházban lévő tömeg feloszlatására, Molotov-koktélos támadást intéz a bolt ellen.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt közölte szerdán, hogy a büntetett előéletű férfi még 2020 áprilisában a fenyegetés után az élelmiszerüzlet hirdetőtáblájára trágár, becsmérlő kifejezéseket írt alkoholos filccel. A férfit még aznap a rendőrök közelben található lakásán fogták el.

A Fővárosi Törvényszék február 4-én a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amelyért egy év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azzal, hogy a vele szemben korábban két büntetőügyben kiszabott, de felfüggesztett 2-2 évi szabadságvesztés büntetése utólagos végrehajtását is elrendelte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosabb minősítés megállapításáért, valamint a büntetés súlyosbításáért, a vádlott pedig felmentésért jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Ítélőtábla pénteki ülésén – a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványának helyt adó jogerős ítéletével – a vádlott robbantással és tűzhatással fenyegető erőszakos magatartását terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének minősítette. A bíróság súlyosításul 2 év és 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki.

A másodfokú bíróság jóváhagyta a vádlott korábbi büntetéseinek végrehajtására vonatkozó bírói rendelkezést is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. május 25.

58 millió forintot kell visszafizetnie a CIB Banknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza.

2022. május 25.

Coface: Romlott a régió fizetésképtelenségi helyzete

A 2020-as csökkenés után, 2021-ben emelkedett a vállalati fizetésképtelenségek száma Közép- és Kelet-Európában (KKE), a legtöbb országban csaknem elérve a járvány előtti szintet – derül ki a Coface hitelbiztosító legújabb elemzéséből.