Börtönbe küldik a moszkvai bloggert, mert járványpánikot keltett Koronavírus


Két év négyhavi szabadságvesztésre ítélte egy moszkvai bíróság Karomatullo Dzsaborov tádzsik bloggert, aki az orosz főváros metrójában megrendezett egy jelenetet, amelyben egyik társa ájult koronavírusos fertőzöttnek tettette magát.

Az előzetesben letöltött időt figyelembe véve Dzsaborov, aki elismerte bűnösségét, rövidesen szabadulhat, ha az ügyészség és a moszkvai metró vezetősége nem fogja megfellebbezni az ítéletet. A vád négyévi szabadságvesztés kiszabását kérte.

Sztanyiszlav Iszacsenko és Artur Melehov orosz állampolgárságú másod- és harmadrendű vádlott felfüggesztett ítéletet kapott. Az ügyészség eredetileg háromévi szabadságvesztést indítványozott mindkettőjük számára.

2020. február 2-án, Dzsaborov jelzésére Iszacsenko egy metrókocsiban köhögni kezdett, majd eljátszotta, hogy hirtelen rosszul lett és összeesett. Két cinkosa azt kiáltozta, hogy a férfi koronavírussal fertőzött, és a szerelvény elhagyására szólította fel az utasokat. A riadalomról készült felvételeket megosztották a közösségi médiában.

Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma a hétfői hivatalos adatok szerint 23 508-cal 6 312 185-re emelkedett. Az új esetek közül 3330-at Moszkvában, 1914-et Szentpéterváron, 541-et Nyizsnyij Novgorod, 527-et Szverdlov, 483-at pedig Voronyezs megyében mutattak ki.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. január 24.

111 millió forint bírságot kapott az OTT-ONE Nyrt.

A jegybank feljelentést tesz a Fővárosi Főügyészségen és összesen 111 millió forint bírságot szabott ki a társaságra a tiltott a piaci manipulációra, a bennfentes információ nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt.

2022. január 24.

Börtönbe küldték Nicolas Sarkozy volt munkatársait

Börtönbüntetésre ítélte a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.

2022. január 24.

Vodkát használtak a fertőtlenítőszerben a hamisítók

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak.