Csaknem egymilliárdot költ az OBH a szarvasi járásbíróság felújítására


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A járásbíróság műemléki épületének munkálatai jövő májusig fejeződnek be.

A járásbíróságon megújul a teljes tetőszerkezet, részben a homlokzat is; korszerűsítik a fűtési- és az elektromos rendszert, új liftet építenek be, a tetőre napelemeket helyeznek. A pincét szigetelik, amely irattárrá válik. Az épületet bővítik is, beépül a mellette álló foghíjtelek.

Marton Erika, a Gyulai Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a felújítás bruttó 950,5 millió forintos költségét az Országos Bírósági Hivatal biztosítja. A kivitelezést a szarvasi Integrál Építő Zrt. végzi.

Szarvason 1872-ben kezdte meg működését a járásbíróság.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 29.

Uniós számvevőszék: a jogállamisági jelentés ajánlásainak csupán egytizedét hajtották végre teljes mértékben a tagállamok

A 2022-es és a 2023-as uniós jogállamisági jelentés ajánlásainak csupán egytizedét hajtották végre teljes mértékben az EU-tagállamok, alig több mint felüket részben, és több mint egyharmaduk esetében semmilyen előrelépés nem történt – hívta fel az figyelmet az Európai Számvevőszék szerdán közzétett jelentésében.

2024. február 29.

EP: az Európai Bizottság keveset tesz az uniós értékek védelmében

Az Európai Parlament elfogadta szerdai strasbourgi plenáris ülésén az Európai Bizottság 2023-as jogállamisági jelentéséről szóló saját jelentését, és eszerint az Európai Unió egész területén veszélyben vannak az alapvető jogok, a demokrácia és a jogállamiság, mégis ezek védelmében a bizottság nem cselekszik kellőképpen.