Csaknem egymilliárdot költ az OBH a szarvasi járásbíróság felújítására


A járásbíróság műemléki épületének munkálatai jövő májusig fejeződnek be.

A járásbíróságon megújul a teljes tetőszerkezet, részben a homlokzat is; korszerűsítik a fűtési- és az elektromos rendszert, új liftet építenek be, a tetőre napelemeket helyeznek. A pincét szigetelik, amely irattárrá válik. Az épületet bővítik is, beépül a mellette álló foghíjtelek.

Marton Erika, a Gyulai Törvényszék szóvivője elmondta, hogy a felújítás bruttó 950,5 millió forintos költségét az Országos Bírósági Hivatal biztosítja. A kivitelezést a szarvasi Integrál Építő Zrt. végzi.

Szarvason 1872-ben kezdte meg működését a járásbíróság.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 21.

Állatkínzási ügy: súlyosításért fellebbezett az ügyészség

Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

2023. március 21.

ECRI: Megosztó és ellenséges a magyar politikai beszéd 

Az Európa Tanács bizottsági jelentése szerint a magyar közbeszéd az utóbbi években egyre idegengyűlölőbbé vált, és a politikai beszéd rendkívül megosztó és ellenséges jelleget öltött, különösen a menekültekkel, menedékkérőkkel és migránsokkal, a muszlimokkal és az LMBTI személyekkel szemben – olvasható a Háttér Társaság közleményében.