Darkweben rendelt drogot egy mosonmagyaróvári férfi


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádol egy férfit, aki a darkweben rendszeresen rendelt kábítószert, amiért bitcoinnal fizetett.

A vádirati szerint a 22 éves mosonmagyaróvári férfi ebben az évben nyolc alkalommal rendelt kábítószert a darkweben. Három megrendelés sikertelen volt, mert egyszer nem fizetett a megrendelésért, kétszer pedig a külföldről érkező szállítmányhoz belföldi postaszolgáltatást választott. Ötször azonban hozzájutott a kábítószerekhez, amikért bitcoinnal fizetett.

Az összesen 200 g amfetamin paszta, a 350 db MDMA tabletta, a 10 g MDMA kristály és az 5 db LSD bélyeg a férfi lakóhelyére megérkezett. A kábítószerek hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 291.9 %-a.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény öt évtől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, amelyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleményében.


Kapcsolódó cikkek

2023. november 30.

Eltiltott ügyvéd működtetett számlagyárat

A bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet, a jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.