Deák-díjat kapott Szecskay András


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából 2003-ban alapított szakmai díjat olyan tiszteletreméltó személyek kaphatják, akik alkotmánybíróként, bíróként, ügyészként, ügyvédként, közigazgatási szakemberként, közjegyzőként, jogtudósként az elmúlt századok nagy jogászainak, a deáki hagyományoknak méltó utódai.


Idén ügyvédként Szecskay András, a MÜK és a BÜK elnökhelyettese kapta a kitüntetést. A díj átadására október 15-én a BÜK klubhelyiségében került sor, melyen jelen volt dr. Darák Péter a Kúria elnöke, dr. Polt Péter legfőbb ügyész, Dr. Finszter Géza egyetemi docens, a MTA nagydoktora, dr. Vörös Tamás a Magyar Közigazgatási Társaság elnöke, dr. Bánáti János a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, dr. Tóth Ádám a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke – olvasható a BÜK hírlevelében.

 

Bírósági Döntések Tára

A folyóirat egyfelől publikációs fórumot kíván biztosítani a megyei, illetve az ítélőtáblai döntések számára, másfelől azzal, hogy a mértékadó bírósági döntések közül válogat, a jogalkalmazás egységességét kívánja támogatni.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.