Dr. Schadl György lett az MBVK elnöke


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara augusztus 31-ével  megszűnt, általános jogutódja 2015. szeptember 1-től a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar lett (MBVK). Az elmúlt napokban tartotta az intézmény az új vezetőinek megválasztásáról szóló szavazásokat, megszületett Kar új elnöksége. A Kar elnöke Dr. Schadl György lett.


A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény, és ezzel összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi CVII. törvény 42.§-a alapján a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara 2015. augusztus 31-i fordulónappal megszűnt, és általános jogutódja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar lett. A Kar 2015. szeptember 1. napjával alakult meg.

Új értesítő szolgáltatás az Ügyvédvilág portálon

Díjmentes értesítő rendszerünk
segítségével gyorsan és egyszerűen tájékozódhat
az Önt érdeklő friss cikkekről

Az MBVK hivatalának vezetőjét az igazságügyi miniszter nevezi ki 7 évre. A megbízást szeptember 1-től dr. Petrik Béla látja el.

A Kar 2015. szeptember 30-án tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen 5 tagú elnökséget választott többségi szavazással.

A Kar elnökségének adminisztrációját dr. Kovássy Szabolcs önálló bírósági végrehajtó vezeti, a Kar alelnöke dr. Lukács Tamás önálló bírósági végrehajtó, elnöke pedig Dr. Schadl György önálló bírósági végrehajtó lett.

A hivatal vezetője és az elnökség munkájuk során szoros együttműködésre törekednek, kiemelt céljuk a szakmával szembeni közbizalom megerősítése.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Orbán: a tapasztalat és a szakmai tekintély indokolta Sulyok Tamás jelölését

A tapasztalattal, az alkotmány- és a jogi ügyekben való jártassággal, a nemzetközi jog ismeretével, a nemzetközi térben való „forgolódással”, a politikai intézmények természetrajzának ismeretével és egy szakmai tekintélyt is megadó életúttal indokolta Sulyok Tamásnak, az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének államfői jelölését a miniszterelnök.