Dr. Schadl György lett az MBVK elnöke


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara augusztus 31-ével  megszűnt, általános jogutódja 2015. szeptember 1-től a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar lett (MBVK). Az elmúlt napokban tartotta az intézmény az új vezetőinek megválasztásáról szóló szavazásokat, megszületett Kar új elnöksége. A Kar elnöke Dr. Schadl György lett.

A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény, és ezzel összefüggésben egyes törvények módosításáról szóló 2015. évi CVII. törvény 42.§-a alapján a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara 2015. augusztus 31-i fordulónappal megszűnt, és általános jogutódja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar lett. A Kar 2015. szeptember 1. napjával alakult meg.

Új értesítő szolgáltatás az Ügyvédvilág portálon

Díjmentes értesítő rendszerünk
segítségével gyorsan és egyszerűen tájékozódhat
az Önt érdeklő friss cikkekről

Az MBVK hivatalának vezetőjét az igazságügyi miniszter nevezi ki 7 évre. A megbízást szeptember 1-től dr. Petrik Béla látja el.

A Kar 2015. szeptember 30-án tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen 5 tagú elnökséget választott többségi szavazással.

A Kar elnökségének adminisztrációját dr. Kovássy Szabolcs önálló bírósági végrehajtó vezeti, a Kar alelnöke dr. Lukács Tamás önálló bírósági végrehajtó, elnöke pedig Dr. Schadl György önálló bírósági végrehajtó lett.

A hivatal vezetője és az elnökség munkájuk során szoros együttműködésre törekednek, kiemelt céljuk a szakmával szembeni közbizalom megerősítése.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 30.

EU-biztos: a következő brüsszeli jogállamisági jelentés a közszolgálati média helyzetével is foglalkozik

Korábbi gyakorlatát kibővítve az Európai Bizottság az európai uniós tagállamok közszolgálati médiájának helyzetét és az Emberi Jogok Európai Bíróságán született ítéletek végrehajtását is vizsgálja a tavalyi évre vonatkozó jogállamisági jelentésben, amelyet várhatóan júliusban tesz közzé – jelentette be Vera Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén.

2023. március 30.

Uniós biztos: az EU-ban egyenlő jogok illetik meg az azonos nemű szülők gyerekeit

Az Európai Unióban az azonos nemű szülők gyerekeit pontosan ugyanazok a jogok illetik meg, mint bármely más gyereket, és ezeket a jogokat mind az uniónak, mind a tagállamoknak tiszteletben kell tartaniuk és védeniük kell – jelentette ki Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben az Európai Parlament plenáris ülésén.