Egyre gyakrabban nyer a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban a perek több mint hetven, immár nyolcvan százalékát nyeri a adóhatóság- írja a Napi Gazdaság.


Korábban az esetek nagyjából 72 százalékában hagyták el a tárgyalótermet győztesen a NAV képviselői, tavaly az arány már 77 százalék körül mozgott – olvasható a Napi Gazdaság cikkében.

 A hatóság pernyertességi mutatója 2015 első hat hónapjában tovább emelkedett, s immár megközelítette a 79 százalékot.  A bírósági eljárások kapcsán arra is rámutattak a NAV-nál, hogy a hatóság évről évre átlagosan nagyjából hárommillió döntést hoz, s ezeknek mindössze 0,1 százaléka jut az igazságszolgáltatás elé – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Eutanáziáról és a kannabisz termesztéséről, használatáról szóló népszavazás jöhet Szlovéniában

A szlovén alkotmánybíróság kedden elutasította az ellenzéki pártok azon kérelmét, hogy függesszék fel az eutanáziáról (gyógyíthatatlan betegek halálba segítéséről) szóló konzultatív népszavazást, amelyet még két másik témában az uniós választásokkal együtt június 9-én tartanak Szlovéniában. Arról azonban még nem határozott, hogy a kérdések, amelyeket a népszavazás keretében tennének fel az állampolgároknak, összhangban vannak-e az alkotmánnyal.

2024. május 21.

Az EU a mesterséges intelligenciáról (MI) szóló rendeletet fogadott el

Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, mely az EU egységes piacán „mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett”.