Dr. Csenterics Annamária Partner érkezésével erősíti tovább a Kinstellar magyarországi társasági jogi és vállalatfelvásárlási praxisát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„A Kinstellar Budapest csapatának további bővítése részeként, október 10-től Dr. Csenterics Annamária LL.M., partnerként csatlakozott az irodához. Annamária a Kinstellar Budapest társasági jogi és vállalatfelvásárlási csoportjának társvezetője is lesz, akinek érkezésével a budapesti iroda a piaci pozícióját tovább erősíti.

Dr. Csenterics Annamária a társasági jog és vállalatfelvásárlások területén jelentős tapasztalattal és közel 20 éves szakmai életúttal rendelkezik. Karrierje során nemzetközi ügyvédi irodákban és nagyvállalatok jogi vezetőjeként is dolgozott. Számos hazai és határon átnyúló fúzióval, felvásárlással, értékesítéssel, közös vállalkozások létrejöttével kapcsolatban és stratégiai tranzakciók, szétválások és kilépések lebonyolításában működött közre. Ügyfelei között amerikai, európai és magyarországi székhelyű vállalatok és privát befektetők egyaránt megtalálhatók.

Annamária a Kinstellar Budapest ingatlanjogi és kockázati tőkebefektetési (private equity) jogi szakterületét is magában foglaló, társasági jogi/vállalatfelvásárlási (Corporate/M&A) csapatának társvezetője lesz Dr. Gelencsér Gáborral együtt. Dr. Gelencsér Gábor 2019-ben csatlakozott a Kinstellar budapesti irodájához, és az elmúlt időszakban számos jelentős hazai és határokon átnyúló ügyletet irányított, mindenekelőtt a banki és energia szektorban. Annamária és Gábor munkáját Anthony O’Connor, Angliában és Walesben bejegyzett Partner segíti, aki mindemellett a jövőben a Kinstellar teljes hálózatára kiterjedő, szélesebb körű szerepet is vállal, vezető szerepet betöltve az újonnan létrehozott délkelet-ázsiai fókusz csoport vezetésében is.Karrierje során Annamáriát szakterülete elismert szakértőjeként jegyzik a jelentős független jogi kiadók, köztük a Chambers és a Legal 500, a társasági jogi és vállaltfelvásárlási területen.Annamária mesterfokozatát (LL.M.) az Egyesült Államokban található Georgetown University Law Center-ben, Washington-ban szerezte nemzetközi jogból. Magyarországon és New Yorkban bejegyzett ügyvéd, magyarul és angolul áll az ügyfelek rendelkezésére.

Dr. Ferenczi Kristóf, a Kinstellar budapesti iroda Irodavezető Partnere elmondta:  “Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan jelentős, vezető magyarországi ügyvédet üdvözölhetünk csapatunkban, mint Annamária. Kiemelkedő tapasztalata és elismertsége kiválóan illeszkedik a budapesti társasági jogi és M&A csapatunkhoz, és tovább erősítik vezető szerepünket ezen a területen is. Célunk, hogy egy dinamikus, magasan képzett és sokszínű csapattal továbbra is ambiciózusan növekedjünk, és ügyfeleinket a lehető legmagasabb színvonalon képviseljük. Biztos vagyok benne, hogy Annamária csatlakozása hozzájárul ezen képességünk további megszilárdításához.”

Érkezésével kapcsolatban Dr. Csenterics Annamária hozzátette:  “Boldogan csatlakozom a Kinstellar elismert Corporate/M&A csapatához, amely nemcsak megbízható alapokon áll, de hosszútávon elkötelezett az ügyfelek magas szintű kiszolgálása iránt. Hiszem, hogy a Kinstellar által képviselt kultúra, ügyfélcentrikus megközelítés és nemzetközi hálózata lehetővé teszi számomra tapasztalataim kamatoztatását és a további növekedést. A Kinstellar kitűnő budapesti és regionális Corporate/M&A csapatával együtt hatékonyan és sikeresen fogjuk segíteni ügyfélkörünket Magyarországon és a tágabb közép- és délkelet-európai régióban. Örömmel várom a csapattal való közös munkát és izgalommal tölt el praxisunk további fejlesztésének a lehetősége.”

(A Kinstellar Budapest közleménye)


Kapcsolódó cikkek