Életfogytig tartó börtönt kapott a Buffalo-i tömeggyilkos


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság szerdán azt a férfit, aki tavaly 10 embert gyilkolt meg Buffalo városában egy élelmiszerboltnál.

A 19 éves Peyton Gendron 2022. május 14-én a New York állambeli nagyváros főként afroamerikaiak lakta negyedében egy élelmiszerüzletnél nyitott tüzet a vásárlókra, akik közül 10-en meghaltak és többen megsebesültek. Az ítélethozatalon jelen voltak az áldozatok hozzátartozói, akiktől az elítélt tettes bocsánatot kért. Peyton Gendron azt mondta: szörnyű dolgot tett, azért nyitott tüzet és gyilkolt meg embereket, mert afroamerikaiak voltak.

A tárgyaláson a hozzátartozók arról beszéltek, hogy a tömeggyilkosság és hozzátartozójuk elvesztése miként változtatta meg életüket. Egyikük megpróbált rárontani az elítéltre, akit a biztonsági személyzet védett meg a tettlegességtől. Peyton Gendron tavaly novemberben bűnösnek mondta magát az ellene felhozott vádakban, azaz gyűlöletből elkövetett terrorizmus, 10 rendbeli emberölés, 3 rendbeli emberölési kísérlet és jogtalan fegyverbirtoklás vádjában.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2018. június 21.

Elutasította a tömeggyilkos panaszát az EJEB

Elutasította Anders Behring Breivik panaszát csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), kimondva, hogy a 77-szeres norvég tömeggyilkos börtönkörülményei nem minősülnek embertelen vagy megalázó bánásmódnak.