Életfogytiglanit kérnek az óbudai drogmaffia vezetőjére


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a múlt év januári óbudai 200 millió forint értékű drogfogás ügyében.

Három férfi és egy nő ellen emeltek vádat jelentős mennyiségű kábítószerrel, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, a szervezetnek tagja volt a vezető 71 éves édesanyja is.

A vádirat szerint a 48 éves férfi az anyjával, valamint két másik férfival 2018 novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki, amely kokaint és szintetikus drogokat szállított Hollandiából Magyarországra és a kábítószert itthon értékesítette.

A 48 éves férfinak voltak holland kapcsolatai, az árut ő rendelte meg. Ezután bérelt autóval Hollandiába utazott egyikük, míg a többiek a Budapest-Eindhoven-Budapest repülőjárattal utaztak. A drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük, általában a 71 éves nő hozta be Magyarországra. A többiek már várták őt, és a harmadrendű vádlott óbudai lakásában raktározták a kábítószert, majd onnan értékesítették tovább.

A bűnszervezet legutolsó szállítmánya 2019. január 12-én érkezett Magyarországra. A vádlottakat akkor fogták el, amikor a harmadrendű vádlott lakásának mélygarázsában a szállítmányt rakodták ki a bérelt gépkocsiból. A rendőrök mintegy 5 kilogramm kokaint és 50 ezer amfetamin tablettát foglaltak le.

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, és mivel már ítélték el őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, különös visszaesőnek tekinthetők – közölte a főügyészség vezetője, Ibolya Tibor.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Jogerősen húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék – helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét – pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet, hogy fizesse vissza a magyar államnak az általa a perújítás előtt kártalanításként kapott húszmillió forintot – közölte Veszprémyné Szajkó Márta, a törvényszék sajtótitkára.

2022. június 24.

Egészségkárosító légszennyezés a gödi Samsung-gyárban

Több mint tucatnyi büntetést kapott eddig a Samsung gödi akkumulátorgyára a különböző hatóságoktól. A munkafelügyelet most 10 milliós bírságot szabott ki a cégre dolgozóinak súlyos veszélyeztetése miatt. A bírságok kifizetése azonban vélhetően nem okoz gondot a dél-koreai cégnek, amely a tavalyi évben 759 milliárd forintos árbevételt és 15,5 milliárd forintos nyereséget produkált.

2022. június 24.

New Partners at CMS (X)

CMS is pleased to announce new heads of CMS Technology, Media and Communications Group.