Életfogytiglanit kérnek az óbudai drogmaffia vezetőjére


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a múlt év januári óbudai 200 millió forint értékű drogfogás ügyében.

Három férfi és egy nő ellen emeltek vádat jelentős mennyiségű kábítószerrel, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, a szervezetnek tagja volt a vezető 71 éves édesanyja is.

A vádirat szerint a 48 éves férfi az anyjával, valamint két másik férfival 2018 novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki, amely kokaint és szintetikus drogokat szállított Hollandiából Magyarországra és a kábítószert itthon értékesítette.

A 48 éves férfinak voltak holland kapcsolatai, az árut ő rendelte meg. Ezután bérelt autóval Hollandiába utazott egyikük, míg a többiek a Budapest-Eindhoven-Budapest repülőjárattal utaztak. A drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük, általában a 71 éves nő hozta be Magyarországra. A többiek már várták őt, és a harmadrendű vádlott óbudai lakásában raktározták a kábítószert, majd onnan értékesítették tovább.

A bűnszervezet legutolsó szállítmánya 2019. január 12-én érkezett Magyarországra. A vádlottakat akkor fogták el, amikor a harmadrendű vádlott lakásának mélygarázsában a szállítmányt rakodták ki a bérelt gépkocsiból. A rendőrök mintegy 5 kilogramm kokaint és 50 ezer amfetamin tablettát foglaltak le.

Az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, és mivel már ítélték el őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, különös visszaesőnek tekinthetők – közölte a főügyészség vezetője, Ibolya Tibor.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 12.

Katonák is taníthatnak a közoktatásban

Szigorítanák az iskolai mobilhasználatot, könnyebb lenne örökbe fogadni a kórházban hagyott csecsemőket és októbertől Budapesten is az Országos Mentőszolgálat venné át a fővárosi ügyeleti ellátást – ezt emeli ki a hétfőn benyújtott, kedden elfogadott salátatörvény rendelkezéseiből a Telex.