Eljárást indítottak egy idős házaspárt begyógyszerező pár ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egy pár ellen, mert begyógyszerezett egy idős házaspárt, aminek következtében a 85 éves férfi meghalt.

A kapitányság pénteki, a rendőrség honlapján közzétett közleménye szerint a dunaújvárosi férfit feleségével együtt magatehetetlen állapotban szállították kórházba február 23-án, a férfi a kezelés ellenére március elején elhunyt.

A rendőrség közigazgatási eljárást indított a férfi rendkívüli halála miatt, mert – tekintettel arra, hogy a két idős beteg egyszerre, hasonló panaszokkal került kórházba – felmerült a lehetősége, hogy a férfi halálának oka mérgezés lehet – írták.

Az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentetést tett arról, hogy február 23. óta a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forintot emeltek le ismeretlenek, és több alkalommal vásároltak a kártyával játékboltokban, éttermekben. Az idős házaspár otthonában tartott készpénzből szintén több millió forint tűnt el 2019 októberében.

A nyomozók eljutottak egy 26 éves ócsai nőhöz és annak 58 éves dunaújvárosi élettársához, akik a házaspárral szoros kapcsolatban álltak. A gyanú szerint az elkövetők február 23. előtt több alkalommal nagy mennyiségű gyógyszert adtak a két idős embernek, hogy az a halálukat okozza.

A nőt a nyomozók szerdán elfogták, őrizetbe vették, előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását. Az 58 éves férfi a rendőri intézkedésről tudomást szerezve megszökött, ellene elfogadóparancsot adtak ki a nyomozók – olvasható a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló új eljárásokról állapodott meg

A Tanács megállapodásra jutott , amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a bankok vagy a befektetési platformok számára Kettős adóztatás Jelenleg […]