Ellátatlanul hagyta gyermekét egy 15 éves emődi lány, emberöléssel gyanúsítják


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszülte, majd ellátatlanul hagyta gyermekét egy 15 éves emődi lány, aki ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság – írta a police.hu hétfőn.

Tájékoztatásuk szerint a gyanúsított múlt pénteken életképes újszülöttnek adott életet családi házuk udvarán, a kislányt azonban ellátatlanul a szomszéd kertjében hagyta.

A szülés után rosszul lett a 15 éves lány, ezért hozzátartozói kihívták hozzá a mentőket, akik kórházba szállították. Ellátása közben kiderült, hogy nem sokkal korábban szült.

Az újszülöttet megtalálták a kiérkező rendőrök, átadták a mentőknek, akik őt is kórházba vitték, a kislány azonban ellátása közben életét vesztette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottat és kezdeményezte a letartóztatását.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Európai parlamenti állásfoglalás: az abortuszhoz való jog alapvető jog

Az abortuszhoz való jog alapvető jog, az európai uniós tagállamoknak teljes mértékben büntethetetlenné kell tenniük a művi terhességmegszakítást, az abortuszt ellenző csoportok és szervezetek uniós finanszírozását meg kell szüntetni – jelentették ki az Európai Parlament képviselői Brüsszelben, az EP plenáris ülésén csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.

2024. április 12.

Rétvári Bence: hamarosan tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény

Az erőteljesebb hatósági fellépés következtében egyre emelkedik a pedofil bűncselekmények miatt indított nyomozások száma – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet, hogy heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény.

2024. április 11.

Megerősített civil-állami együttműködés a gyűlölet-bűncselekmények leküzdésére

A Háttér Társaság több állami szervvel, köztük a rendőrséggel, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettessel és az Áldozatsegítő Központokkal működik együtt azért, hogy a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak nyújtott támogatásban ezentúl megjelenjen az áldozatközpontú és interszekcionális megközelítés is.