Ellátatlanul hagyta gyermekét egy 15 éves emődi lány, emberöléssel gyanúsítják


Megszülte, majd ellátatlanul hagyta gyermekét egy 15 éves emődi lány, aki ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság – írta a police.hu hétfőn.

Tájékoztatásuk szerint a gyanúsított múlt pénteken életképes újszülöttnek adott életet családi házuk udvarán, a kislányt azonban ellátatlanul a szomszéd kertjében hagyta.

A szülés után rosszul lett a 15 éves lány, ezért hozzátartozói kihívták hozzá a mentőket, akik kórházba szállították. Ellátása közben kiderült, hogy nem sokkal korábban szült.

Az újszülöttet megtalálták a kiérkező rendőrök, átadták a mentőknek, akik őt is kórházba vitték, a kislány azonban ellátása közben életét vesztette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottat és kezdeményezte a letartóztatását.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 23.

Josep Borrell: az EU elítéli és elfogadhatatlannak tartja a Nemzetközi Büntetőbíróság elleni orosz fenyegetést

Az Európai Unió elítéli és elfogadhatatlannak tartja, hogy „egy magas rangú orosz képviselő” azzal fenyegetőzött: erőszakot alkalmaz a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) és az annak székhelyet biztosító országgal, Hollandiával szemben, amiért a bírság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő csütörtökön.