Eltiltás alatt vezetett, 18 nap elzárás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogsosítványa soha nem volt, három héten belül másodszor fülelték le jogosítvány nélküli vezetésért.


Jogerősen 18 nap elzárással és 1 év közúti járművezetéstől eltiltással sújtotta a Salgótarjáni Járásbíróság – a tettenérést követő második napon – azt a 24 éves egyházasgergei férfit, aki 2016. október 12-én három héten belül másodszor vezetett eltiltás hatálya alatt gépkocsit a megyeszékhely belterületén – olvasható a birosag.hu-n.

 

Az eljárás alá vont személynek vezetői engedélye soha nem volt, bár állítása szerint régebben járt tanfolyamra és az elsősegély-nyújtással kapcsolatos vizsgát sikeresen teljesítette is. A most befejezett ügyben azzal védekezett, hogy Budapestről tartott hazafelé, Salgótarjánig valaki más ült a volánnál – de őt nem akarta megnevezni –, innen pedig (egy edzőteremtől) a másik ismerőse vitte volna tovább a járművet, aki viszont nem érkezett meg időben, ezért az eljárás alá vont személy elindult a vásárcsarnok felé, ám útközben rendőrök ellenőrizték, majd előállították. 2016. szeptember 23-án ugyanez a bíróság, ugyanilyen cselekményért 60 óra közérdekű munkát szabott ki vele szemben – az újabb eljárásban ez nyomatékos súlyosító körülmény volt.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.