Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vásárlót verő biztonsági őr


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A belvárosi gyorsétterem vendége kikérte a vásárlók könyvét, válaszul a vádlott biztonsági őr kirángatta és többször megütötte, a bíróság a cselekmény felfüggesztett börtönbüntetéssel honorálta.

A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi egy, a VII. kerület, Erzsébet körúton található gyorsétterem dolgozott biztonsági őrként. A sértett, egy másik férfi 2017. október 15-én, az esti órákban vendégként szóváltásba keveredett két éttermi dolgozóval, mivel nem adták ki a részére a vásárlók könyvét. A vádlott ekkor a vásárlót indokolatlanul megragadta a ruházatánál, az utcára rángatta, majd arcon ütötte. Amikor a sértett kérdőre vonta, akkor a biztonsági őr tovább bántalmazta, amelynek hatására a férfi el is esett. A sértett az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye.

A biztonsági őr ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott tárgyaláson a vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a további tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

(ugyeszseg.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. április 11.

Pénzbüntetésre ítélhetik a megszúrt magánlaksértőt

Magánlaksértés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki társával 2017 karácsonyán erőszakkal behatolt egy oroszlányi lakásba, a bérlő azonban elvette tőlük a kést és védekezés közben mindkettőjüket megszúrta; az egyik támadó meghalt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.