Felmentették, mert nem munkaidőben rúgta meg


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Miskolci Járásbíróság 2018. április 4-én kihirdetett ítéleteben felmentette a buszvezető foglalkozású vádlottat a közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének vádja alól.


A vádirat lényege szerint 2016. február 26-án a sértett ittas állapotban szállt fel a vádlott által vezetett autóbuszra, majd elaludt. A vádlott a végállomáson észrevette, hogy a sértett nem szállt le a buszról, ezért leszállásra szólította fel. A sértett ennek nem tett eleget, a busz utastere felé indult, majd mégis lelépett a járműről és távozott. A vádlott a sértett után indult, majd a neki háttal álló sértettet két alkalommal a fenekén megrúgta.
 
A bíróság az ügyben több tárgyalást tartott, meghallgatta a vádlottat és a tanúkat. A bizonyítás eredményeként megállapította, hogy a vádlott pihenő idejében, nem  munkavégzés közben bántalmazta a sértettet, tehát a cselekményt nem közfeladatot ellátó személyként követte el, ezért a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette. 

[htmlbox beszedleiro]

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vették a bíróság döntését.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Az Európai Bizottság jelentése a Digitális évtized szakpolitikai program időarányos teljesítéséről

A Bizottság a mai napon közzétette a digitális évtized helyzetéről szóló második jelentést, amely átfogó áttekintést nyújt a Digitális évtized szakpolitikai program által 2030-ra kitűzött digitális célkitűzések és célok elérése terén elért eredményekről. A jelentést idén első alkalommal kíséri a tagállamok által benyújtott, a digitális évtizedre vonatkozó nemzeti stratégiai ütemtervek elemzése, amely részletezi az EU digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében tervezett nemzeti intézkedéseket, intézkedéseket és finanszírozást.

2024. július 12.

Július 15-től ítélkezési szünet a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon

2024. július 15. és augusztus 20. között ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok – főszabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Az Alkotmánybíróságon július 22-től augusztus 30-ig tart az ítélkezési szünet. Az egyes kormányzati igazgatási szervek, hivatalok is tarthatnak igazgatási szünetet.