Felmentették, mert nem munkaidőben rúgta meg


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Miskolci Járásbíróság 2018. április 4-én kihirdetett ítéleteben felmentette a buszvezető foglalkozású vádlottat a közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének vádja alól.


A vádirat lényege szerint 2016. február 26-án a sértett ittas állapotban szállt fel a vádlott által vezetett autóbuszra, majd elaludt. A vádlott a végállomáson észrevette, hogy a sértett nem szállt le a buszról, ezért leszállásra szólította fel. A sértett ennek nem tett eleget, a busz utastere felé indult, majd mégis lelépett a járműről és távozott. A vádlott a sértett után indult, majd a neki háttal álló sértettet két alkalommal a fenekén megrúgta.
 
A bíróság az ügyben több tárgyalást tartott, meghallgatta a vádlottat és a tanúkat. A bizonyítás eredményeként megállapította, hogy a vádlott pihenő idejében, nem  munkavégzés közben bántalmazta a sértettet, tehát a cselekményt nem közfeladatot ellátó személyként követte el, ezért a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette. 

[htmlbox beszedleiro]

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vették a bíróság döntését.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital bejelentése után a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a választópolgárok számára vonatkozó adatszolgáltatást

Az önkormányzati választás során szó szerint egy-két szavazaton is múlhat egy polgármesteri szék sorsa, ezért, ha lehet, még az országgyűlési választásnál is fontosabb, hogy a választásig hátralévő időszakban időről időre lássuk, hányan jelentik át magukat egyik településről a másikra. Az esetleges voksturizmus így lehet leleplezhető. 

2023. december 6.

A digitális állampolgárság külföldi mintái és alkotmányos pillérei

Az új digitális személyazonosítást szolgáló alkalmazás az Európai Parlament és a Tanács 910/2014/EU rendeletének (eIDAS rendelet) megfelelően kerül kialakításra. A norma azt szabályozza, hogy a bizalmi szolgáltatók hogyan nyújthatnak ügyfélazonosítási és az aláírás vitathatatlanságát biztosító szolgáltatásokat, valamint hogyan kell a működésüket szabályozni, illetve elismerni az EU összes tagállamában.