Fenyegette a halőrt, felfüggesztett börtönre ítélték


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – büntetővégzésben – 1 év 2 hónap -végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönt szabott ki egy 25 éves kiskunhalasi férfivel szemben, aki az őt tetten érő halőröket fenyegette meg.

A határozat lényege szerint a vádlott 2020. november 2-án Kiskunhalason, a Sóstó lezárt partszakaszán jogosulatlanul tartózkodott és engedély nélkül horgászott. Ezt két hivatásos halőr észlelte, akik a vádlottal szemben intézkedést kezdeményeztek. A vádlott ekkor elfutott, de a halőrök utolérték. A vádlott ekkor egy fa karót vett magához és a halőröket a saját és a kutyájuk fejének „szétverésével” fenyegette meg, miközben a karóval hadonászott és azt a halőrök irányába szegezte.
A halőrök közölték a vádlottal, hogy értesítik a rendőrséget, mire a vádlott elmenekült.

A bíróság a vádlott bűnösségét – egyezően a Kiskunhalasi Járási Ügyészség indítványában foglaltakkal – közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban állapította meg. A határozat nem jogerős.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2020. október 2.

Állatkínzással vádolják az egykori állatorvost

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal az egykori állatorvossal szemben, aki olyan méltatlan körülmények között tartotta haszonállatait, hogy azok nagy része lesoványodott, megbetegedett, sőt több el is pusztult.