Fenyegette a halőrt, felfüggesztett börtönre ítélték

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2021. április 6.
Rovat:
A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – büntetővégzésben – 1 év 2 hónap -végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönt szabott ki egy 25 éves kiskunhalasi férfivel szemben, aki az őt tetten érő halőröket fenyegette meg.

A határozat lényege szerint a vádlott 2020. november 2-án Kiskunhalason, a Sóstó lezárt partszakaszán jogosulatlanul tartózkodott és engedély nélkül horgászott. Ezt két hivatásos halőr észlelte, akik a vádlottal szemben intézkedést kezdeményeztek. A vádlott ekkor elfutott, de a halőrök utolérték. A vádlott ekkor egy fa karót vett magához és a halőröket a saját és a kutyájuk fejének „szétverésével” fenyegette meg, miközben a karóval hadonászott és azt a halőrök irányába szegezte.
A halőrök közölték a vádlottal, hogy értesítik a rendőrséget, mire a vádlott elmenekült.

A bíróság a vádlott bűnösségét – egyezően a Kiskunhalasi Járási Ügyészség indítványában foglaltakkal – közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban állapította meg. A határozat nem jogerős.

(birosag.hu)

Kapcsolódó cikkek:


Állatkínzással vádolják az egykori állatorvost
2020. október 2.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal az egykori állatorvossal szemben, aki méltatlan körülmények között tartotta haszonállatait.