Fogházbüntetést kapott a román sofőr, aki miatt két ember meghalt az M3-ason


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tempomatot használva 136 kilométeres óránkénti sebességgel ment neki az előtte haladónak, miközben a rádión keresgélt.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 10 hónap végrehajtható fogházbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Hajdúböszörményi Járásbíróság szerdán azt a román férfit, aki miatt ketten meghaltak az M3-as autópályán 2018 májusában.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Debreceni Törvényszék elé kerül.
A vádirat szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én este személygépkocsival az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába haladt, a tempomatot használva folyamatosan 136 kilométeres óránkénti sebességgel.
A férfi menetközben a rádióadások között keresgélt, ez elterelte a figyelmét. Az autópálya hajdú-bihari szakaszán gépkocsija utolérte az előtte csak 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel haladó autót, és nekiütközött.
A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. A vétlen sofőr és a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett- közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Az Európai Bizottság jelentése a Digitális évtized szakpolitikai program időarányos teljesítéséről

A Bizottság a mai napon közzétette a digitális évtized helyzetéről szóló második jelentést, amely átfogó áttekintést nyújt a Digitális évtized szakpolitikai program által 2030-ra kitűzött digitális célkitűzések és célok elérése terén elért eredményekről. A jelentést idén első alkalommal kíséri a tagállamok által benyújtott, a digitális évtizedre vonatkozó nemzeti stratégiai ütemtervek elemzése, amely részletezi az EU digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében tervezett nemzeti intézkedéseket, intézkedéseket és finanszírozást.

2024. július 12.

Július 15-től ítélkezési szünet a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon

2024. július 15. és augusztus 20. között ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok – főszabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Az Alkotmánybíróságon július 22-től augusztus 30-ig tart az ítélkezési szünet. Az egyes kormányzati igazgatási szervek, hivatalok is tarthatnak igazgatási szünetet.