Fogházbüntetést kapott a román sofőr, aki miatt két ember meghalt az M3-ason


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tempomatot használva 136 kilométeres óránkénti sebességgel ment neki az előtte haladónak, miközben a rádión keresgélt.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 10 hónap végrehajtható fogházbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Hajdúböszörményi Járásbíróság szerdán azt a román férfit, aki miatt ketten meghaltak az M3-as autópályán 2018 májusában.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Debreceni Törvényszék elé kerül.
A vádirat szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én este személygépkocsival az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába haladt, a tempomatot használva folyamatosan 136 kilométeres óránkénti sebességgel.
A férfi menetközben a rádióadások között keresgélt, ez elterelte a figyelmét. Az autópálya hajdú-bihari szakaszán gépkocsija utolérte az előtte csak 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel haladó autót, és nekiütközött.
A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. A vétlen sofőr és a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett- közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Húsz évi pereskedés után került vissza két értékes műtárgy egy zsidó vállalkozó leszármazottjához Horvátországban

Húsz évi pereskedés után került vissza egy 18. és egy 19. századi francia festő egy-egy értékes műve Andrew Reichsman Egyesült Államokban élő filmproducerhez, akinek zsidó felmenőit 1941-ben az usztasák vezette Független Horvát Állam (NDH) deportálta, vagyonukat pedig elkobozta – írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn.