Fogházbüntetést kapott a román sofőr, aki miatt két ember meghalt az M3-ason


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tempomatot használva 136 kilométeres óránkénti sebességgel ment neki az előtte haladónak, miközben a rádión keresgélt.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 1 év 10 hónap végrehajtható fogházbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Hajdúböszörményi Járásbíróság szerdán azt a román férfit, aki miatt ketten meghaltak az M3-as autópályán 2018 májusában.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Debreceni Törvényszék elé kerül.
A vádirat szerint a 33 éves férfi 2018. május 25-én este személygépkocsival az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába haladt, a tempomatot használva folyamatosan 136 kilométeres óránkénti sebességgel.
A férfi menetközben a rádióadások között keresgélt, ez elterelte a figyelmét. Az autópálya hajdú-bihari szakaszán gépkocsija utolérte az előtte csak 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel haladó autót, és nekiütközött.
A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. A vétlen sofőr és a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett- közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 24.

Polt Péter: gyorsabbak lettek az eljárások

Az ügyészi feladatkör bővülése az eljárás felgyorsulását eredményezte az elmúlt tíz évben – hangsúlyozta a legfőbb ügyész a Magyar Jogász Egylet 15. Magyar Jogászgyűlésén csütörtökön Balatonfüreden.