Ásóval vertek eszméletlenre egy férfit Jászapátiban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat három jászapáti lakos ellen, akik kerti szerszámokkal bántalmazták a sértettet.

A vád szerint 2019. március 4-én, délután, Jászapátiban a későbbi sértett ittas állapotban megjelent a vádlottak otthonánál, és kiabálva kihívta ismerősét az utcára.A sértett felhívására a három férfi kerti szerszámokkal felfegyverkezve kiment a sértetthez, majd egyikük nagy erővel a szerszámmal fejen ütötte. A földre zuhant sértett bántalmazásába a másik két férfi is bekapcsolódott úgy, hogy ők is a sértett fejét ököllel, illetve a náluk lévő szerszámok nyelével ütlegelték – derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csütörtöki közleményéből, ahol fotók is találhatóak a bizonyítékokról.

Végül az eszméletlen sértettet a földön hagyva az elkövetők távoztak a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett közvetlen életveszéllyel járó fejsérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – amennyiben a vádlottak a vád szerinti bűncselekményt beismerik – börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, melynek tartamát négy évi, három év hat hónapi és a visszaeső vádlott tekintetében öt évi tartamban állapítsa meg. Mellékbüntetésképpen valamennyi vádlottat öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben elsőfokon a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmány.

2024. június 13.

Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága Karsai Dániel beadványát

Június 13-án, csütörtökön hozott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász ügyéről. Karsai amiatt indított keresetet, mert szerinte sérülnek az egyéni jogai Magyarországon, amiért nem rendelkezhet saját életvégi döntéséről.