Ásóval vertek eszméletlenre egy férfit Jászapátiban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat három jászapáti lakos ellen, akik kerti szerszámokkal bántalmazták a sértettet.

A vád szerint 2019. március 4-én, délután, Jászapátiban a későbbi sértett ittas állapotban megjelent a vádlottak otthonánál, és kiabálva kihívta ismerősét az utcára.A sértett felhívására a három férfi kerti szerszámokkal felfegyverkezve kiment a sértetthez, majd egyikük nagy erővel a szerszámmal fejen ütötte. A földre zuhant sértett bántalmazásába a másik két férfi is bekapcsolódott úgy, hogy ők is a sértett fejét ököllel, illetve a náluk lévő szerszámok nyelével ütlegelték – derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csütörtöki közleményéből, ahol fotók is találhatóak a bizonyítékokról.

Végül az eszméletlen sértettet a földön hagyva az elkövetők távoztak a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett közvetlen életveszéllyel járó fejsérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – amennyiben a vádlottak a vád szerinti bűncselekményt beismerik – börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, melynek tartamát négy évi, három év hat hónapi és a visszaeső vádlott tekintetében öt évi tartamban állapítsa meg. Mellékbüntetésképpen valamennyi vádlottat öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben elsőfokon a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2023. május 31.

Megalakult a Kiberkoalíció

Megalakult az állami és a gazdasági szereplők közötti együttműködést támogató Kiberkoalíció, amely nyílt szakmai fórumot teremt a legfőbb kiberbiztonsági kihívások megismerésére és az azokra adott válaszok kidolgozására – jelentette be Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szakmai konferenciáján szerdán Budapesten.

2023. május 31.

Zöld lámpa a kriptoeszközök piacának egységes uniós szabályozására

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása. Az Európai Parlament többször is elhalasztotta az erről való szavazást év eleje óta, azonban a közelmúltban meggyőző többséggel elfogadta a rendelet szövegét, amelyet az Európai Tanács az elmúlt napokban egyhangúlag jóváhagyott. A legfontosabb tudnivalókat a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai foglalták össze.