Fotózható az ügyvéd a tárgyaláson

Szerző: ugyvedvilag.hu
Dátum: 2013. július 8.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A büntetőperek tárgyalásán az ügyvédnek el kell tűrnie, hogy róla is kép- és hangfelvétel készül – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.


A jogszabályokat így értelmezte legutóbbi ülésén a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöksége.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vezetője ezzel együtt úgy vélte, hogy a hatályos szabályozás változó és ellentmondásos: nem egyértelmű, milyen személyi kör köteles elviselni a köz érdeklődését.

Péterfalvi a Magyar Nemzetnek elmondta azt is, hogy a polgári eljárásban a büntetőügyekétől eltérő szabályok érvényesülnek.

Kapcsolódó cikkek:


Hat évet kapott a tatabányai pedofil hitoktató
2019. november 19.

Jogerősen hat év börtönre ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy általános iskolai hitoktatót, aki két rábízott kiskorút szexuálisan zaklatott és gyermekek pornográf felvételeit tárolta a számítógépén.

Quaestor-ügy: 11 milliárdot kell fizetnie Tarsoly Csabának
2019. november 19.

Első fokon 11,2 milliárd forint megfizetésére kötelezte Tarsoly Csabát, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egykori cégvezetőjét a Fővárosi Törvényszék - közölte a felszámolás alatt álló Quaestor Zrt. kedden.

Kúria: a borravalót elkülönítve kell kezelni
2019. november 18.

A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől - tudatta a legfelsőbb bírói fórum közleményben hétfőn.