Harminchatodik Jogász Vándorgyűlés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Jogász Egylet 2015. május 14-16. között Egerben rendezi meg Harminchatodik Jogász Vándorgyűlését.


A Vándorgyűlés szakmai továbbképzést jelentő programja – plenáris ülés (csütörtök délután) három-három párhuzamos szekcióülés (péntek délelőtt és délután) keretében – a következő témaköröket öleli fel:

Május 14. (csütörtök) 15 óra
PLENÁRIS ÜLÉS
A Kormány kodifikációs feladatai – előadó: Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter

Május 15. (péntek)
SZEKCIÓÜLÉSEK
– Az üzleti szerződések adójogi és számviteli megközelítése – amit az okiratszerkesztő jogásznak tudnia kell –előadó: Vadász Iván adószakértő, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke
– Alapítvány életre-halálra! – előadó: Dr. Csehi Zoltán tszv. egyetemi tanár, PPKE JÁK
– A büntetőeljárási kodifikáció aktuális kérdései – előadó: Dr. Miskolczi Barna miniszteri biztos, IM
– Végintézkedések az új Ptk.-ban – előadó: Dr. Orosz Árpád, a Kúria tanácselnöke
– A lelkiismereti és vallásszabadsági törvény módosítása és kérdései – előadó: Dr. Szuromi Szabolcs intézetvezető egyetemi tanár, rektor, PPKE
– Miért félünk a halmazattól? – előadó: Dr. Varga Zoltán, a Kúria bírája

A résztvevőket a Hotel Flórában helyezik el. A jelentkezéseket legkésőbb 2015. április 24-éig a Magyar Jogász Egylet címére (1054 Budapest, Szemere utca 8.) postán, vagy a 311-4880, vagy a 311-4013/108. mellék telefax számokra, illetve az mje@jogaszegylet.hu e-mail címre lehet eljuttatni. A jelentkezési felhívás és a jelentkezési lap megtalálható a www.jogaszegylet.hu honlapon. A Vándorgyűléssel kapcsolatos kérdésekben az MJE a 311-4880-as, illetve a 311-4013-as telefonszámokon ad felvilágosítást.

Forrás: BÜK hírlevél 340. szám

Új értesítő szolgáltatás az Ügyvédvilág portálon

Díjmentes értesítő rendszerünk
segítségével gyorsan és egyszerűen tájékozódhat
az Önt érdeklő friss cikkekről


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmány.

2024. június 13.

Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága Karsai Dániel beadványát

Június 13-án, csütörtökön hozott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász ügyéről. Karsai amiatt indított keresetet, mert szerinte sérülnek az egyéni jogai Magyarországon, amiért nem rendelkezhet saját életvégi döntéséről.