Határidő: számviteli beszámolók feltöltése


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A határidő lejárta előtt az ügyvédi irodák több mint negyede töltötte fel a Kamara ügyintézési felületére a 2014. évi számviteli beszámolót.


A hátralévő négy napra jelentős forgalom hárul. A Kamara kéri, hogy a kartársak első lépésként tanulmányozzák a Kamara honlapján olvasható útmutatót, vagy kérjenek segítséget a beszamolo@bpbar.hu e-mail címen. A Kamara a beszámolóval kapcsolatos telefonos „helpdesk” szolgáltatást pénteken este 8 óráig meghosszabbította és szombaton 9 és 12 óra között szintén működik a kamarai +36-1-353-0155/130. mellékű telefonszám.

Az ügyvédi irodákra (amelyek 90%-ban egyéni praxisok) ez a törvényi kötelezettség láthatóan jelentős adminisztratív terhet ró. Öt ügyintéző fogadja a telefonhívásokat és néha sokáig kell várni a kapcsolásra. A vártnál kevesebb a megbízottak általi bejelentés, bár a Kamara egy azonosítási lehetőséget adott az irodáknak annak érdekében, hogy könyvelők, titkárnők is elvégezhessék ezt a feladatot. Az irodavezetők a Kamara elektronikus ügyintézési felületén adhatnak ki előzetes, az ő számukra elektronikus felhatalmazást. A főbb tudnivalók itt, a Kamara közgyűlése által elfogadott szabályzat itt tekinthető meg.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Kampányt indít az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala a sportvilág IP jogsértései ellen

Európai lakosok milliói néznek illegálisan sporteseményeket és vásárolnak hamisított sporteszközöket, ami 850 millió eurós veszteséget okoz a gyártóknak – hívja fel a figyelmet az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) „Play Fair” (Játsszunk sportszerűen) kampányában a sportesemények kapcsán felmerülő IP (szellemi tulajdon) jogsértésekre. A kampány emellett ösztönzi a sportrajongókat a legális sportcsatornák követésére és az eredeti sporttermékek vásárlására is – olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal honlapján.