Hét évet kapott a kábítószercsempész


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki C. A. vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettében, ezért őt 7 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.


A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint az albán állampolgárságú vádlott 2017. év elején ismerkedett meg egy férfival Albániában egy szórakozóhelyen, köztük jó ismerősi viszony alakult ki. A vádlott a jó viszonyra alapozva 2017. április végén kölcsönkérte ezen férfitól a tulajdonát képző személygépkocsiját arra hivatkozással, hogy lakodalomba megy. A kölcsönkérés valódi indoka azonban az volt, hogy a vádlott tartozása rendezése érdekében elvállalta az eljárás során ismeretlenül maradt személyek felkérésére, hogy a gépkocsiban elrejtve kábítószert szállít Albániából Németországba.
A vádlott barátja a gépkocsit három napra kölcsönadta a vádlottnak, mely idő alatt a vádlott megbízói abban kábítószert rejtettek el. Ezt követően a vádlott rábeszélte a gépkocsi tulajdonosát, hogy menjenek el pár napra Németországba szórakozni, de az utazás valódi célját nem árulta el neki.

[htmlbox BDT]

Ennek megfelelően 2017. május 2-án 10 óra körül érkeztek a Röszke autópálya határátkelőhelyre úgy, hogy a gépkocsit a vádlott barátja vezette, a vádlott pedig utasként tartózkodott az autóban. A tételes vámvizsgálat során a gépkocsiból és a vádlott bőröndjéből összesen 33 csomag, 25 kg bruttó össztömegű kábítószergyanús anyag került elő.

A vádlott által becsempészni szándékozott marihuána tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.
 
Az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fent a fellebbezés bejelentésére, míg a bíróság ítéletével szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.
 
(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 7.

A GVH több eszközzel is védi a gyermekeket az online térben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új epizódot adott ki hivatalos podcast csatornáján. A podcast epizódban, a nemzeti versenyhatóság által ez év májusában lefolytatott átfogó gyorselemzés (sweep) eredményeiről beszél dr. Hernádi Júlia, a GVH fogyasztóvédelmi irodájának helyettes-vezetője.