Idős embert fosztottak ki Miskolcon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Milliós értéket vittek el egy pénzkazettában a gyanútlan nyugdíjastól.

A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte két férfi letartóztatását, akik óvatlanságát kihasználva kifosztottak egy idős férfit Miskolcon.

A nyomozás adatai szerint, a két gyanúsított 2020. augusztus 22-én délután megjelent az egyedül élő, idős sértett Miskolc egyik peremterületén lévő lakásánál. Miután csengetésükre a férfi ajtót nyitott közölték vele, hogy használati cikkeket akarnak ingyenesen átadni neki.

A sértett a gyanúsítottaktól átvett egy terméket és visszament a lakásába. A elkövetők egyike azonban utána ment és felajánlotta neki, hogy az autójukban lévő összes tárgyat megvásárolhatja 120.000 forintért. A sértett ebbe beleegyezett és a gyanúsított jelenlétében elővette a pénzkazettáját, abból készpénzt vett ki, majd a kazettát a szobában lévő ágyra tette. Ekkor már a másik elkövető is a lakásban tartózkodott, társával együtt a bűncselekmény felismerésére koránál fogva korlátozottan képes sértett figyelmét különféle kérdésekkel elterelték, majd ezt kihasználva egyikük a pénzkazettát az abban tárolt 1.280.000 forint készpénzzel, arany nyaklánccal és egy női pénztárcával együtt magához vette és távoztak a sértett lakásából.

A Miskolci Rendőrkapitányság a két férfit társtettesként elkövetett kifosztás bűntettével gyanúsítja, mely bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, a bűnismétlés valamint az idős sértett befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért elrendelte a letartóztatásukat.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek