Letartóztatták a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Soproni Járásbíróság elrendelte mind a négy, külön időpontokban elfogott gyanúsított letartóztatását, akik menekülés közben a támadók nyomába késsel eredő sértettek irányába lövést adtak le.

Szeptember 6-án 17:20 óra körül a négy gyanúsított az arcukat maszkokkal eltakarva megjelentek a sértett és családtagjai lakásánál, a csengetésre ajtót nyitó egyik sértettel szemben erőszakkal benyomták az ajtót, és mindhárman behatoltak a lakásba, ahol egy fegyverrel, illetve egy késsel a lakásban lévő értékek átadására kényszerítették a sértetteket, akiket a földre fektettek.

Ennek során a gyanúsítottak egy Adidas márkájú hátitáskát, nagyjából 400 000 forint készpénzt és némi eurót, továbbá számos aranyékszert, hozzávetőleg 3000 márkás karórát, valamint egy mobiltelefont tulajdonítottak el. Az elkövetők távozását követően a sértettek rögtön magukhoz vettek 2-2 kést, és azokkal az elkövetők után futottak, hogy az értékeket visszaszerezzék. Az utcán ezért utánuk kiabáltak, azonban az egyik gyanúsított a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le a sértettek irányába, majd mindannyian beültek egy lopott autóba.

Az egyik gyanúsított elfogására még 2020. szeptember 12-én sor került, míg a másik három gyanúsítottat szeptember 15-én vették őrizetbe.

A bíróság az eljárási törvényben meghatározott, mindhárom okból – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt is – indokoltnak látta a gyanúsítottak letartóztatását, akik közül egyikük esetében 2020. szeptember 15-én, hármuk esetében pedig 2020. szeptember 17-én rendelte el a letartóztatást.

A gyanúsítottak közül ketten a letartóztatást tudomásul vették, ezért a döntés velük szemben véglegessé vált, míg a másik két gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – derül ki a Győri Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 15.

Hol akarják fenntartani a távmunkát Európában a COVID után is?

Kevesebb mint két év telt el a koronavírus-járvány 2020-as tavaszi kitörése óta, de ennyi idő is elég volt hozzá, hogy a távmunka, mely korábban csak kivételes esetekben volt engedélyezett, európaiak millióinak vált mindennapos valósággá. De vajon így marad-e ez akkor is, ha az élet visszaáll a régi kerékvágásba? Mely országok azok, akik a járvány vége után is megtartanák, sőt, mindennapossá tennék az otthoni munkavégzést? Európai körkép.