Letartóztatták a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Soproni Járásbíróság elrendelte mind a négy, külön időpontokban elfogott gyanúsított letartóztatását, akik menekülés közben a támadók nyomába késsel eredő sértettek irányába lövést adtak le.

Szeptember 6-án 17:20 óra körül a négy gyanúsított az arcukat maszkokkal eltakarva megjelentek a sértett és családtagjai lakásánál, a csengetésre ajtót nyitó egyik sértettel szemben erőszakkal benyomták az ajtót, és mindhárman behatoltak a lakásba, ahol egy fegyverrel, illetve egy késsel a lakásban lévő értékek átadására kényszerítették a sértetteket, akiket a földre fektettek.

Ennek során a gyanúsítottak egy Adidas márkájú hátitáskát, nagyjából 400 000 forint készpénzt és némi eurót, továbbá számos aranyékszert, hozzávetőleg 3000 márkás karórát, valamint egy mobiltelefont tulajdonítottak el. Az elkövetők távozását követően a sértettek rögtön magukhoz vettek 2-2 kést, és azokkal az elkövetők után futottak, hogy az értékeket visszaszerezzék. Az utcán ezért utánuk kiabáltak, azonban az egyik gyanúsított a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le a sértettek irányába, majd mindannyian beültek egy lopott autóba.

Az egyik gyanúsított elfogására még 2020. szeptember 12-én sor került, míg a másik három gyanúsítottat szeptember 15-én vették őrizetbe.

A bíróság az eljárási törvényben meghatározott, mindhárom okból – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt is – indokoltnak látta a gyanúsítottak letartóztatását, akik közül egyikük esetében 2020. szeptember 15-én, hármuk esetében pedig 2020. szeptember 17-én rendelte el a letartóztatást.

A gyanúsítottak közül ketten a letartóztatást tudomásul vették, ezért a döntés velük szemben véglegessé vált, míg a másik két gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – derül ki a Győri Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 22.

Módosult az ESG törvény

A magyar ESG törvény egyik fő célja, hogy olyan egyablakos beszámolói rendszert alakítson ki, ahol a magyar cégeknek nem „kismillió”, hanem csak egy kérdőívet kelljen kitölteniük az ügyfélkapun keresztül, amit aztán mindenhol, mindenkivel el tudnak fogadtatni.

2024. április 22.

Hatályba lép az interoperábilis Európáról szóló jogszabály

„Az Interoperábilis Európáról szóló jogszabály, amely áprilisban hatályba lépett, megkönnyíti a határokon átnyúló adatcserét és felgyorsítja a közszféra digitális átalakulását. A jogszabály elengedhetetlen az EU digitális évtizede célkitűzéseinek eléréséhez, például ahhoz, hogy 2030-ra a kulcsfontosságú közszolgáltatások 100%-a online elérhető legyen. Az interoperabilitás a működő digitális egységes piac központi eleme, és hozzájárul a közpolitikák digitális jellemzőinek hatékonyabb végrehajtásához, az igazságszolgáltatástól az egészségügyig és a közlekedésig.