Letartóztatták a soproni fegyveres rablás gyanúsítottjait

Szerző: Jogászvilág
Dátum: 2020. szeptember 18.
Címkék: , ,
Rovat:
A Soproni Járásbíróság elrendelte mind a négy, külön időpontokban elfogott gyanúsított letartóztatását, akik menekülés közben a támadók nyomába késsel eredő sértettek irányába lövést adtak le.

Szeptember 6-án 17:20 óra körül a négy gyanúsított az arcukat maszkokkal eltakarva megjelentek a sértett és családtagjai lakásánál, a csengetésre ajtót nyitó egyik sértettel szemben erőszakkal benyomták az ajtót, és mindhárman behatoltak a lakásba, ahol egy fegyverrel, illetve egy késsel a lakásban lévő értékek átadására kényszerítették a sértetteket, akiket a földre fektettek.

Ennek során a gyanúsítottak egy Adidas márkájú hátitáskát, nagyjából 400 000 forint készpénzt és némi eurót, továbbá számos aranyékszert, hozzávetőleg 3000 márkás karórát, valamint egy mobiltelefont tulajdonítottak el. Az elkövetők távozását követően a sértettek rögtön magukhoz vettek 2-2 kést, és azokkal az elkövetők után futottak, hogy az értékeket visszaszerezzék. Az utcán ezért utánuk kiabáltak, azonban az egyik gyanúsított a nála lévő fegyverrel egy lövést adott le a sértettek irányába, majd mindannyian beültek egy lopott autóba.

Az egyik gyanúsított elfogására még 2020. szeptember 12-én sor került, míg a másik három gyanúsítottat szeptember 15-én vették őrizetbe.

A bíróság az eljárási törvényben meghatározott, mindhárom okból – a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt is – indokoltnak látta a gyanúsítottak letartóztatását, akik közül egyikük esetében 2020. szeptember 15-én, hármuk esetében pedig 2020. szeptember 17-én rendelte el a letartóztatást.

A gyanúsítottak közül ketten a letartóztatást tudomásul vették, ezért a döntés velük szemben véglegessé vált, míg a másik két gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be – derül ki a Győri Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)

Kapcsolódó cikkek:


Börtönbüntetést kapott a mentőápolóra támadó férfi
2020. október 28.

Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki 2018-ban bántalmazta az őt ellátó mentőápolót, és korábban mobiltelefont, valamint kerékpárt lopott.

A börtönök erősítenék a szülő-gyerek kapcsolatot
2020. október 28.

A büntetésüket töltő szülők és gyermekeik kapcsolatát erősíti az a projekt, amelyet a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet valósított meg.

Kilenc évet kapott a pécsi késelő
2020. október 28.

Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt kilenc év szabadságvesztésre ítélte jogerős döntésével a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2015 júniusában megszúrt két embert egy szórakozóhely előtt a baranyai megyeszékhelyen.

Benyújtották az új NAV-törvényt
2020. október 28.

Az új jogszabállyal teljessé válik a szervezet integrációja, így az EU egyik legversenyképesebb hivatalává válhat a magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Törvénymódosítás készül a feketemunka ellen
2020. október 28.

A kormány törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről.