Ismét Civil- és cégnap lesz a Fővárosi Törvényszéken


Az elmúlt évek sikerei nyomán, a Fővárosi Törvényszék (FT) Gazdasági Kollégiuma, az FT Cégbírósága, valamint a Civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket nyilvántartó csoportja 2024. június 13-án ismét megszervezi a Civil- és cégnapot.

A rendezvény iránt érdeklődők előadásokat hallgathatnak meg többek között a kényszertörlési eljárások aktuális kérdéseiről, az egyszerűsített végelszámolás, valamint a kkt. és bt. változásbejegyzési eljárásának aktuális szabályairól, az egyszerűsített végelszámolás problematikájáról adóhatósági szemszögből, illetve az egyesületek nyilvántartásba vételéről és változásbejegyzési eljárásáról. A programon szó lesz még alapítványokat és egyéb civil szervezeteket érintő témákról, a résztvevők választ kaphatnak arra is, hogy hogyan kerülheti el egy szervezet, hogy törvényességi felügyeleti eljárás alanya legyen.

Az előadásokat követően idén is lesz lehetőség kérdéseket feltenni a témák szakértőinek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött! A programról bővebb információ a Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható. A szervezők a jelentkezéseket 2024. június 12-én 12.00 óráig várják a ftrendezveny@birosag.hu e-mail-címre.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

A kiváló jogi szolgáltatás alap – ehhez kell további értéket hozzáadni

A világon mindenhol, így Magyarországon is versenyhátrányba kerülhetnek (és valószínűleg kerülnek is) azok a munkavállalók, akik nem akarják vagy nem képesek használni a mesterséges intelligenciát – erre hívja fel a figyelmet a Magyar Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmány.

2024. június 13.

Elutasította az Emberi Jogok Európai Bírósága Karsai Dániel beadványát

Június 13-án, csütörtökön hozott ítéletet az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan ALS-ben szenvedő alkotmányjogász ügyéről. Karsai amiatt indított keresetet, mert szerinte sérülnek az egyéni jogai Magyarországon, amiért nem rendelkezhet saját életvégi döntéséről.