Jó tett helyébe ne várj jót – segítő kezet nyújtott, kis híján megölték


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt a 65 éves férfit, aki tavaly nyáron ittasan, a rajta segíteni akaró sértettet az út melletti, kibetonozott árokba lökte Pápán.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi 2020. július 31-én este, majd másnap délelőtt több helybeli presszóban megfordult, s végül 11 óra körül indult haza. A vádlott ittassága miatt az úttest közepén, imbolyogva ment, amiért több arra haladó autóból rádudáltak.

Mindennek tanúja volt a járdán éppen arra gyalogló sértett, aki szerette volna megakadályozni, hogy a vádlottat részegsége miatt elüssék, ezért odalépett hozzá, és kérte, jöjjön le az útról.

A sértett a segítségnyújtás szándékával karját a vele azonos korú, ám nála jóval erősebb testalkatú vádlott felé nyújtotta, mire az elkövető azt elkapta és nagy erővel kicsavarta. A sértett hiába kérte a vádlottat, hogy engedje el, az két kézzel megfogta, és egy erőteljes mozdulattal az út melletti, mintegy másfél méter mély, betonozott árokba lökte, majd továbbment.

A sértettet ismeretlenek segítették ki az árokból, majd a bántalmazás következtében többszörös bordatörést és életveszélyes állapotnak minősülő tüdősérülést is elszenvedő férfi a közeli büfébe ment, ahonnan mentőt hívtak neki.

Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt azzal, hogy az ügyben eljáró Veszprémi Törvényszék az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a férfit 3 év börtönbüntetésre ítélje, és 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

(ugyeszseg.hu)


Kapcsolódó cikkek