Haláleset Szegeden: súlyos testi sértés miatt tartóztatták le a párt

Az ismerősük fejét ütötték, és hátrahagyták a sértettet, aki a kórházba szállítás után meghalt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a nőnek és férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2020. október 29-ig tart.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2020. szeptember 27-én a délelőtti órákban Szegeden, a Tisza árterében, a Felső-Tiszapart magasságában egy rendszeresen ott tartózkodó férfival szóváltásba keveredtek, melynek során a sértettet – akinek ismerősei voltak – többször fejen ütötték, továbbá egy faléccel is bántalmazták, majd a helyszínen hátrahagyták. A magatehetetlen férfire a járókelők találtak rá a kora délutáni órákban, értesítették a mentőket, de a sértett ennek ellenére a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók, valamint mindkét gyanúsított ellen további büntetőeljárás is folyamatban van, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatását, különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyek jogellenes befolyásolásával, valamint többszörösen büntetett előéletükre figyelemmel szabadlábra bocsátásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatás céljait enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta elérhetőnek, így a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azzal szemben az egyik gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése, míg a másik gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést, így a bíróság végzései nem váltak véglegessé – derül ki az Szegedi Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)

Kapcsolódó cikkek:


Dolgozói után kémkedett a francia IKEA
2021. június 18.

Dolgozói után kémkedett a francia IKEA

A francia bíróság egymillió euró bírság megfizetésére kötelezte az IKEA-t a cég francia alkalmazottai utáni kémkedése miatt, mert a világ legnagyobb bútorkereskedőjét elmarasztalták az alkalmazottak személyes adatainak nem megfelelő kezelése és tárolása miatt.

Hogyan tarthatja meg a kontrollt a tulajdonos a menedzsment felett?
2021. június 18.

Egy cég életében sokszor előfordul, hogy annak korábbi egyszemélyi tulajdonosa és menedzsmentje szétválik. Ilyen felállásban a tulajdonos elemi érdeke, hogy magánál tartsa a végső ellenőrzést. Ez viszont sokszor csak speciális jogi eszközökkel biztosítható.

Börtönbüntetést kértek Sarkozyre
2021. június 18.

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért csütörtökön az ügyészség Nicolas Sarkozy volt francia államfőre a 2012-es elnökválasztási kampánya törvénytelen finanszírozása miatt.