Haláleset Szegeden: súlyos testi sértés miatt tartóztatták le a párt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ismerősük fejét ütötték, és hátrahagyták a sértettet, aki a kórházba szállítás után meghalt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a nőnek és férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak letartóztatása 2020. október 29-ig tart.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2020. szeptember 27-én a délelőtti órákban Szegeden, a Tisza árterében, a Felső-Tiszapart magasságában egy rendszeresen ott tartózkodó férfival szóváltásba keveredtek, melynek során a sértettet – akinek ismerősei voltak – többször fejen ütötték, továbbá egy faléccel is bántalmazták, majd a helyszínen hátrahagyták. A magatehetetlen férfire a járókelők találtak rá a kora délutáni órákban, értesítették a mentőket, de a sértett ennek ellenére a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók, valamint mindkét gyanúsított ellen további büntetőeljárás is folyamatban van, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének. Emellett megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatását, különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyek jogellenes befolyásolásával, valamint többszörösen büntetett előéletükre figyelemmel szabadlábra bocsátásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatás céljait enyhébb kényszerintézkedéssel nem látta elérhetőnek, így a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azzal szemben az egyik gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése, míg a másik gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést, így a bíróság végzései nem váltak véglegessé – derül ki az Szegedi Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Még egyszerűbb az ügyintézés a kormányablakokban

Tovább egyszerűsödik az ügyintézés a kormányablakoknál, mert már azok az ügyfelek is élvezhetik a papírmentes ügyintézés előnyeit, akik eddig nem rendelkeztek digitális aláírással vagy ügyfélkapus regisztrációval.