Jogerősen életfogytiglant kapott a petőfiszállási nő gyilkosát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolt egy idős petőfiszállási nőt 2010-ben.

A táblabíróság aljas célból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 43 esztendős vádlottat. A bíróság döntött arról, hogy a férfi legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2010-ben alkalmi munkákból élt, és gyermekkora óta ismerte a későbbi sértettet, egy 66 esztendős, tanyáján egyedül élő asszonyt. A férfi időnként kisebb munkákat is végzett az asszonynál, aki bár számos betegségben szenvedett, de  képes volt önmaga ellátására.

A férfi 2010. augusztus 19-én italozás közben elhatározta, hogy pénzt szerez az asszonytól, aki két nappal korábban kapta meg 65 ezer forintos nyugdíját. Elkerékpározott a tanyához, majd a házba belépve a konyhában pénzt követelt, de a sértett nem adott neki. Miután a férfi meglökte, az asszony felháborodásában azt kiabálta, hogy értesíteni fogja a rendőrséget. Ezután a vádlott előbb egy partvissal ütlegelte, majd ollóval, később késsel többször megszúrta az áldozatot. A vádlott fejen rúgta az asszonyt, a nyakára is rátaposott. Az áldozat elveszítette eszméletét, de a férfi tovább ütötte, míg meg nem halt. Utána átkutatta a házat, és magához vett 60 ezer forintot.

A férfit hét évvel később fogták el, miután kirabolt egy, a tanyától két kilométerre élő 83 esztendős asszonyt. A szintén egyedül élő nőhöz 2017. szeptember 18-án ment el a pénzszűkében lévő férfi. Egy bicskával fenyegette meg az asszonyt, akinek csak 7 ezer forintja volt. Ez azonban nem volt elég a vádlottnak. Az asszony azzal állt elő, hogy kér a szomszédtól kölcsön, és a pénzt átadja vádlottnak. A férfi elkísérte, közben megfenyegette az asszonyt, hogy ha bárkinek szól a történtekről, belemártja a kést. Az idős nő azonban elmondta a történteket a szomszédjának, aki értesítette a rendőrséget, akik elfogták a közelben rejtőzködő vádlottat.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Az Európai Bizottság jelentése a Digitális évtized szakpolitikai program időarányos teljesítéséről

A Bizottság a mai napon közzétette a digitális évtized helyzetéről szóló második jelentést, amely átfogó áttekintést nyújt a Digitális évtized szakpolitikai program által 2030-ra kitűzött digitális célkitűzések és célok elérése terén elért eredményekről. A jelentést idén első alkalommal kíséri a tagállamok által benyújtott, a digitális évtizedre vonatkozó nemzeti stratégiai ütemtervek elemzése, amely részletezi az EU digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében tervezett nemzeti intézkedéseket, intézkedéseket és finanszírozást.

2024. július 12.

Július 15-től ítélkezési szünet a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon

2024. július 15. és augusztus 20. között ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok – főszabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Az Alkotmánybíróságon július 22-től augusztus 30-ig tart az ítélkezési szünet. Az egyes kormányzati igazgatási szervek, hivatalok is tarthatnak igazgatási szünetet.