Jogerősen három évet kapott egy szolnoki marihuánadíler


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lezárult annak a harmincas évei végén járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, akit a 2018. május 10-én vettek őrizetbe, mert két szolnoki ingatlanban négy vevőnek évekig árult, valamint a jogerős ítélet szerint fogyasztott és magánál is tartott marihuánát.

Az ügyben 2019. november 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott az ügyben. Utóbbin, 2020. november 24-én ítéletet hozott. A férfit, akit egy korábbi ügye miatt 2017-ben kábítószer birtoklásának vétsége miatt már pénzbüntetésre ítéltek, kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyektől és 302.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás érdekében fellebbezett, míg a vádlott védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék sem a súlyosításra, sem az enyhítésre nem látott okot, illetőleg lehetőséget, ezért 2021. március 19-én az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – derül ki a Szolnoki Törvényszék közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Az Európai Bizottság jelentése a Digitális évtized szakpolitikai program időarányos teljesítéséről

A Bizottság a mai napon közzétette a digitális évtized helyzetéről szóló második jelentést, amely átfogó áttekintést nyújt a Digitális évtized szakpolitikai program által 2030-ra kitűzött digitális célkitűzések és célok elérése terén elért eredményekről. A jelentést idén első alkalommal kíséri a tagállamok által benyújtott, a digitális évtizedre vonatkozó nemzeti stratégiai ütemtervek elemzése, amely részletezi az EU digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében tervezett nemzeti intézkedéseket, intézkedéseket és finanszírozást.

2024. július 12.

Július 15-től ítélkezési szünet a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon

2024. július 15. és augusztus 20. között ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok – főszabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Az Alkotmánybíróságon július 22-től augusztus 30-ig tart az ítélkezési szünet. Az egyes kormányzati igazgatási szervek, hivatalok is tarthatnak igazgatási szünetet.