Két évet kapott felesége megszurkálásáért a többszörös visszaeső


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság a fellebbezési tanácsülésen helybenhagyta az Esztergomi Járásbíróság ítéletét, melyben a vádlottat 2 év fegyházbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, így az jogerőre emelkedett.

A férfi 2018. június 1-jén szabadult más ügyben alkalmazott letartóztatásából, amely után megkereste a feleségét, aki befogadta őt tokodi házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta a nőt, aki emiatt elköltözött, ám ezt követően is rendszeresen látogatta a férjét. A sértett 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, ételt, dohányt és alkoholt vitt neki.  Az ittas állapotú férfi és a sértett összevesztek, a férfi ököllel többször megütötte, egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt. Eközben a halálra rémült sértett kiabált és kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását, védekezésképpen pedig magához vett egy kést és több alkalommal megszúrta a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén. A férfi ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

A sértett a férje bántalmazásától legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el, ezek gyógytartama 8 napon belüli, ám az ezeket okozó cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi többszörös visszaeső, a bíróság őt 2018 decemberében, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év börtönbüntetésre ítélte (ezt a büntetését a jelen cselekmény elkövetését követően kezdte el letölteni).

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2020. december 22.

A koronavírus miatt nő a családon belüli erőszak

A szakemberek megvitatták a járványhelyzetben látványosan növekvő családon belüli erőszak jelenségének jogi képviseleti vonatkozásait is – derül ki a Baker McKenzie ügyvédi iroda közleményéből.