Kihasználta a járványhelyzetet, maszkban fosztott ki egy idős hölgyet Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fegyházbüntetésre ítélt a Kaposvári Járásbíróság első fokon egy férfit, aki a járványügyi helyzet miatt maszkot viselve fosztott ki egy idős nőt Kaposváron – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A 34 éves, többszörösen büntetett helyi férfi április 17-én azzal csengetett be az asszonyhoz, hogy pénzt hozott neki az önkormányzattól, amit akkor tud odaadni, ha nagycímletű bankjegyét felváltja. A nő eleget tett a kérésnek, ezzel azonban felfedte, hogy hol tárolja az értékeit. Ezután a férfi vizet kért, és amíg a nő kiment a konyhába, elvette az asszony 93 ezer forintját és kiszaladt a lakásból.

A rendőrök a közterületi biztonsági kamerák segítségével azonosították és rövid időn belül elfogták a férfit, aki februárban szabadult a börtönből.

A vádlott bűnösségét – gyorsított eljárásban – kifosztásban mondta ki az elsőfokú bíróság, és három év négy hónap fegyházbüntetést szabott ki rá. Az ítélet nem jogerős; a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek