Közeleg a VIII. Ügyvédnap


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eseményt a Magyar Ügyvédi Kamara 2015. november 14-én, szombaton rendezi meg.


Az ünnepi ülés díszvendége dr. Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Törvényalkotásért felelős alelnöke. Meghívott előadó: dr. Sulyok Tamás alkotmánybíró, az Alkotmánybíróság elnökhelyettese.

Az Ügyvédnap idén is estéllyel zárul, amelyet – a mindeddig sikeresnek bizonyult helyszínen – a Corinthia Hotel Budapestben rendeznek meg. A vacsorát követő műsort és tánczenét a Budapest Bar együttes szolgáltatja. Jegyeket igényelni 19 ezer forintos áron az elnokseg@bpbar.hu e-mail címen lehet.

HMJ – Hatályos Magyar Jogszabályok három nyelven

Több mint 350 jogszabály, több mint 120 Legfelsőbb Bírósági határozat rendelkező része, a kettős adóztatásról szóló egyezmények jelentős része, több mint 100 Legfelsőbb Bírósági állásfoglalást, több mint 120 Versenytanácsi határozat három nyelven. Az új Jogtáron online módon is elérhető.

Bővebb információ és konstrukciók >>


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Uniós szabályok a kritikus hangok elhallgattatására indított perek ellen

Az EU nem hagyja mondvacsinált vádakkal perbe fogni és elhallgattatni az újságírókat, aktivistákat, jogvédőket, tudósokat és szervezeteiket – olvasható az Európai Parlament közleményében. A most elfogadott szabályok a több tagországot érintő esetekre terjednek ki.

2024. február 29.

Uniós számvevőszék: a jogállamisági jelentés ajánlásainak csupán egytizedét hajtották végre teljes mértékben a tagállamok

A 2022-es és a 2023-as uniós jogállamisági jelentés ajánlásainak csupán egytizedét hajtották végre teljes mértékben az EU-tagállamok, alig több mint felüket részben, és több mint egyharmaduk esetében semmilyen előrelépés nem történt – hívta fel az figyelmet az Európai Számvevőszék szerdán közzétett jelentésében.